ko se je delal dan

Osumljen za izginotje male Maddie: posiljeval jo je pet ur

J.P.
20. 12. 2021, 10.43
Posodobljeno: 20. 12. 2021, 10.48
Deli članek:

Kaj vse še skriva Nemčeva preteklost?

Profimedia
Christian Brueckner

Glavnega osumljenca v primeru izginotja britanske deklice Madeleine McCann bo prihodnje leto doletela obtožba, in sicer za posilstvo iz leta 2004.

Christian Brückner je osumljen, da je v najjužnejši portugalski regiji Algarve posilil Irko Hazel Behan, ki je takrat štela 20 let. Tri leta pozneje je tam izginila Maddie.

Nemški Der Spiegel poroča, da naj bi tožilci preiskavo zaključili v začetku prihodnjega leta. Tožilci sicer še niso razkrili, kakšne dokaze imajo za obtožbo. Njegovi pravni zastopniki novice še niso komentirali.

45-letni Nemec trenutno prestaja sedemletno zaporno kazen zaradi posilstva ameriške upokojenke leta 2005. V omenjeni portugalski regiji je živel med letoma 1995 in 2007. Preživljal se je s priložnostmi deli in kriminalom, kot je ropanje hotelskih sob in apartmajev.

Splezal čez balkon, ko se je delal dan

Iz dokumentacije portugalske policije naj bi bilo razvidno, da obstajajo številne vzporednice med posilstvom 72-letne Američanke in Irke. Slednja se je junija lani, ko je Brücknerja zasledila v medijih, odpovedal anonimnosti in zahtevala, da ponovno odprejo njen primer. Sodeč po prvotnih poročilih je zgodaj zjutraj čez balkon njenega stanovanja splezal zamaskirani moški, ki ji je ob vrat pritisnil nož, jo zvezal in štiri ali pet ur posiljeval. Preden jo je krvavečo zapustil, ji je zagrozil, da jo bo ubil.