Presrečni starši

Pogrešano 4-letno deklico po skoraj treh tednih našli zaklenjeno v neki hiši

B.K.
3. 11. 2021, 08.03
Posodobljeno: 3. 11. 2021, 08.14
Deli članek:

V zvezi z izginotjem so aretirali 36-letnega moškega.

Reuters
Cleo Smith so policisti našli živo in zdravo.

4-letna Cleo Smith, zgodbo katere je zadnje tri tedne z zaskrbljenjem spremljala avstralska javnost, je živa in zdrava, poročajo avstralski mediji. Deklico, ki je 16. oktobra izginila iz odročnega kampa na Koralni obali v Zahodni Avstraliji, so policisti ponoči namreč našli. Bila je zaklenjena v neki hiši.

Okoli prve jutranje ure po lokalnem času so policisti namreč vdrli v hišo v naselju Carnarvon in Cleo našli zaklenjeno v eni izmed sob. V zvezi z njenim izginotjem so pridržali 36-letnega moškega, ki živi v istem mestu kot Smithovi. Moškega zdaj zaslišujejo.

Policijski komisar Col Blanch je za avstralske medije povedal, da do odkritja deklice ni prišlo zaradi neke nove sledi pač pa je bila uspešna akcija posledica mnogih različnih tehnik sledenja. “Cleo je živa in zdrava. Eden izmed policistov jo je vzel v roke in jo vprašal: ‘Kako ti je ime?’ in odgovorila je: “Ime mi je Cleo,’” je ob tem ponosno dejal Blanch.

Cleina mama Ellie Smith je medtem na Instagramu napisala: “Naša družina je znova cela.”

Cleo je sicer izginila med taborjenjem. Ellie je medijem povedala, da se je njena hči tiste noči zbudila okoli pol dveh zjutraj, prosila za kozarec vode in odšla nazaj spat. Zjutraj, ko se je družina zbudila, je bila dekličina spalna vreča prazna, šotor pa je bil odprt.

Policisti so kmalu ugotovili, da je bila zadrga previsoka, da bi jo lahko Cleo odprla sama. Nekdo jo je iz šotora ukradel med pol drugo in sedmo jutranjo uro, ko je družina očitno trdno spala.

Iskanje Cleo je bilo eno največjih v zgodovini zvezne države Zahodna Avstralija. Na sledi ji je bilo 100 policistov ter morje prostovoljcev in celo rezervna sestava vojske. Vlada zvezne države je za relevantne informacije o izginuli deklici ponudila celo nagrado v višini milijona avstralskih dolarjev.