Prepuščeni sami sebi

Groza, otroci mesece živeli ob truplu svojega bratca

R.T.
25. 10. 2021, 20.24
Posodobljeno: 25. 10. 2021, 20.25
Deli članek:

Šokanten primer zlorabe otrok se je zgodil Houstonu v ameriški zvezni državi Teksas.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Otroke, stare 15, deset in sedem let, je kot kaže že pred časom zapustila mama. Prepuščeni so bili sami sebi, da pa je grozota še hujša, so morali več mesecev živeti ob truplu mrtvega brata. Ta je bil ob smrti star devet let, preiskovalce, ki so prvi vstopili v stanovanje v večstanovanjskem bloku, so pričakali le še njegovi posmrtni ostanki.

Sosedje v bloku medtem vsi po vrsti govorijo, da niso opazili, da bi se v stanovanju dogajalo kaj nenavadnega.«

Kot poroča lokalni časnik Houston Chronicle, se je zgodba začela razpletati z včerajšnjim telefonskim klicem najstarejšega od otrok, 15-letnega fanta. Ta je policiji pojasnil, da je pred enim letom umrl njegov brat in da je njegovo truplo v stanovanju, nato je razkril domači naslov. Policisti so naleteli na šokanten prizor. Otroci so živeli v »bednih,« nedopustnih razmerah. Najmlajša dva sta bila močno podhranjena, oba pa sta imela na telesu več poškodb. V eni od sob so nato odkrili še posmrtne ostanke devetletnika. Preiskovalci domnevajo, da je mama otroke zapustila že pred meseci, morda celo pred letom dni, in jih prepustila usodi, za najmlajše je nato skrbel 15-letnik. Policisti so jo nato včeraj zvečer izsledili pri njenem partnerju in zaslišali, a so jo danes po zaslišanju izpustili na prostost. Otroke so prepeljali v bolnišnico, nato jih bodo predali v roke socialnih služb. 

Preiskava je sicer še v teku. »Zagotovo želimo ugotoviti, kaj se je zgodilo s temi otroki. Kaže, da so skrbeli drug za drugega, kar je zelo žalostno. Mislim, da je najstarejši delal vse, kar je v njegovi moči, da bi skrbel za druge,« je danes dejal tamkajšnji šerif Ed Gonzalez. Pojasnil je še, da so otroci imeli nekaj hrane, a da še ugotavljajo, kje so jo dobili.