preračunljivka

Jokajoča žena, ki je na TV-ju rotila moževega morilca, naj se preda, sama načrtovala umor

R.T.
30. 9. 2021, 09.59
Posodobljeno: 30. 9. 2021, 10.02
Deli članek:

Zarotniško ženo so obtožili umora.

GoFundMe
Jennifer in James Faith.

Jennifer Lynne Faith iz ameriške zvezne države Teksas je lani stopila pred kamere in v solzah objokovala svojo usodo. Pri 48. letih še ne bi smela biti vdova, je hlipala, morilca pa pozvala, naj se preda policiji: “Upam, da bo morda nekoč ta oseba prepoznala resnost tega, kar je storila, da bo začutila nekakšno krivdo,” je Faithova dejala 2. decembra.

Slaba dva meseca pred tem je bil namreč umorjen njen mož, tehnološki direktor letalskega prevoznika American Airlines, Jamie Faith. Faitha je napadalec do smrti ustrelil medtem, ko sta z Jennifer sprehajala psa.

Januarja letos so policisti za poslovnežev umor obtožii Darrina Rubina Lopeza, za katerega se je izkazalo, da je bil ljubimec Faithove. Skoraj eno leto po umoru pa so policisti zbrali dokaze, ki kažejo na to, da je možev umor načrtovala in naročila prav Faithova.

V izprijeni zaroti je 49-letna žena iz telefona svojega moža svojemu ljubimcu pošiljala grozilna sporočila, s katerimi je ustvarila vtis, da jo je mož pretepal in spolno zlorabljal. Izmišljena zgodba je Lopeza spravila čez rob in v navalu besa je ubil gospoda Faitha.

Njena dejanja so bila “izprijena in načrtovana,” je ob vložitvi obtožnice proti Faithovi dejal teksaški državni tožilec Prerak Shah. “Prežala je na zaščitniški nagon svojega ljubimca, da bi ga prepričala naj ubije njenega moža. Brutalni umor Jamieja Faitha je bil tragedija,” je še povedal.

Faithova in Lopez sta si v mesecu umora izmenjala več kot 14.000 klicev in besedilnih sporočil, Faithova pa je Lopezu pisala ne le v imenu njenega moža pač pa se je izdajala tudi za prijateljico. Lopezu je v njenem imenu pošiljala pozive, naj nekaj ukrene glede nasilnega moža njegove ljubice, ki naj bi jo pretepal, spolno zlorabljal in se nanjo izživljal na vse možne načine. Med drugim je v imenu prijateljice zatrdila, da Faith svojo ženo muči tudi z ognjem in ga pozvala, naj se “vključi v zadevo”.

Lopez je na koncu res pograbil orožje in umoril Faitha, ki je bil po mnenju policije nedolžen. 48-letna Jennifer Lynne Faith pa je na televiziji javno objokovala moževo smrt, ki jo je načrtovala in izsilila sama.