Brezje

FOTO: V naselju v okolici Novega mesta napadli policiste

J.P.
28. 6. 2021, 17.11
Posodobljeno: 28. 6. 2021, 17.14
Deli članek:

Začelo se je s prijavo glasne glasbe ...

PU Novo mesto
Razbito steklo na intervencijskem vozilu

Novomeški policisti so v petek zvečer zaradi prijave glasne glasbe posredovali, kjer so do iztreznitve pridržali 38-letniak, 27-letniku, ki je predvajal glasno glasbo, pa so napisali plačilni nalog.

Posamezniki so policistom skušali preprečiti, da bi odpeljali vinjenega kršitelja, kar jim je uspelo šele z uporabo prisilnih sredstev, medtem ko so se ostali kršitelji skrili v množico. Ko so policisti zapuščali naselje, so v njihova vozila prileteli različni predmeti in dve vozili poškodovali. Pri tem so drobci razbitega stekla službenega vozila, v katerem so peljali pridržanega kršitelja, prileteli v obraz in oči policista in ga lažje poškodovali.

Posredovali so kriminalisti, ki so skupaj s policisti glavno akterko preprečitve in napada, 53-letnico, še isto noč prejeli in pridržali v Novem mestu.

PU Novo mesto
Razbito steklo na intervencijskem vozilu

Zaradi suma preprečitve uradnega dejanja in napada na policista jo bodo kazensko ovadili za dve kaznivi dejanji. Prav tako bodo zaradi suma preprečitve uradnega dejanja kazensko ovadili 20-letnika, ki je prav tako sodeloval pri preprečevanju izvedbe policijske naloge. Kriminalisti in policisti z aktivnostmi še nadaljujejo.

53-letnico so policisti v zadnjih letih že trikrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in groženj ter trikrat zaradi kršitev javnega reda. 20-letnika so policisti pred tem dogodkom trikrat kazensko ovadili zaradi groženj in lahke telesne poškodbe.