Na vzletišču na Lisci

FOTO: Jadralni padalec strmoglavil in na kraju nesreče umrl

A.S.
29. 5. 2021, 11.07
Posodobljeno: 29. 5. 2021, 12.44
Deli članek:

Reševalci so bili nemočni.

PGD Sevnica
Reševalci na kraju nezgode.

Na vzletišču na Lisci, ki se nahaja v občini Sevnica, je včeraj okoli 17. ure pri vzletu strmoglavilo jadralno padalo.

Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, z uporabo vrvne tehnike pristopili do osebe, nudili pomoč pri oživljanju in zavarovali kraj pristanka helikopterja, je poročala Uprava za zaščito in reševanje.

Gorski reševalci GRS Ljubljana in dežurna ekipa HNMP Brnik pa so bili nemočni. Ugotovili so namreč, da je 49-letni jadralni padalec umrl. S helikopterjem Slovenske vojske so ga prepeljali v dolino, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Kaj se je zgodilo?

O nesrečnem dogodku so bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica, dežurni državni tožilec ter služba za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah komisije sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto, je 49-letnik po vzletu z višine okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem. 

Padalo je po padcu s sediščem letelo naprej, pristalo je na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta. Z višine približno dvajsetih metrov so ga sneli gorski reševalci in gasilci, policisti pa so ga zaradi preiskave okoliščin nesreče zasegli. Prav tako so zasegli padalčevo opremo. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

PGD Sevnica
S helikopterjem Slovenske vojske so osebo prepeljali v dolino, kjer jo je prevzela pogrebna služba