Grozi jim do do eno leto zapora

Goljufiva Sebastien in Julija pred upniki skrivala premoženje

Robert Marin
24. 5. 2021, 15.57
Posodobljeno: 24. 5. 2021, 15.57
Deli članek:

Sebastien Abramov in Julija Adlešič sta se spet znašla na zatožni klopi, tokrat ljubljanskega okrajnega sodišča. Danes bi se morala izjasniti o krivdi glede oškodovanja upnikov, a je bil predobravnavni narok preložen na četrtek, da se bosta obtožena glede nadaljnih korakov lahko posvetovala z obrambo. Tožilstvo za oba predlaga nekaj mesecev pogojnega zapora.

Novice Svet24
Tudi Adlešičeva se je po naroku zavila v molk, izjav ni dajal niti njen odvetnik Boris Grobelnik.

Obtoženima se očita, da sta med osebnim stečajem razpolagala s premoženjem, o katerem nista obvestila stečajnega upravitelja oziroma sodišča. Abramov je zamolčal 32.684 evrov, med upniki, kot je bilo slišati, je bila tudi Mestna občina Ljubljana in odvetniška pisarna Senica. Adlešičeva je stečajnemu upravitelju pozabila prijaviti 10.651 evrov.

Za kaznivo dejanje oškodovanje tujih pravic jima po drugem odstavku 223. člena kazenskega zakonika grozi denarna kazen oziroma do eno leto zapora. Za Abramova je tožilstvo predlagalo pol leta pogojnega zapora s preizkusno dobo treh let, za Adlešičevo pa tri mesece pogojnega zapora s preizkusno dobo dveh let. Kot rečeno se o krivdi še nista izjasnila, ker bi se o nadaljnih korakih rada posvetovala s svojima odvetnikoma Borisom Grobelnikom in Mitjo Pavčičem. Predobravnavni narok se bo nadaljeval v četrtek.

Denar je vrnil samo bankam

O dolgovih Abramova in Adlešičeve se je nedavno razpisal portal Necenzurirano.si. Manj kot teden dni po tem, ko je okrožno sodišče v Ljubljani v razvpiti zadevi odrezana roka Abramova spoznalo za krivega zavarovalniške goljufije in ga na prvi stopnji obsodilo na tri leta zaporne kazni, se je pred istim sodiščem zaključil njegov osebni stečaj. Denar so dobile zgolj banke, pri katerih je zastavil svoje nepremičnine. Manj sreče je imelo več deset upnikov, ki jim je Abramov ostal dolžan skoraj 150 tisoč evrov. V osebnem stečaju pa je zaradi dobrih 60 tisoč evrov dolga končala tudi Adlešičeva, ki je bila v zadevi odrezana roka obsojena na dve leti zapora.

Novice Svet24
Abramov je po naroku brez besed skočil v avto pravosodne policije. Trenutno je priprt v Celju.

Odrezana roka še ni pravnomočna

V času, ko sta poskusila z zavarovalniško goljufijo, ki ju je izstrelila med zvezde slovenske kronike, sta bila oba do vratu v dologovih. Zadeva "odrezana roka" pa še ni pravnomočno zapečatena. Za krivega je sodišče v tej zadevi spoznalo tudi Abramovega očeta Gorazda Colariča, ki so mu odmerili leto dni pogojnega zapora s poskusno dobo dveh let, mamo Tinko Huskić Colarić pa je senat oprostil. Zgodba, ki se bere kot kakšen hollywoodski scenarij, je v javnosti odjeknila marca 2019. Če bi prevara uspela, bi vpleteni prejeli 1.2 milijona evrov.

V Celju še o umoru Vebrove

Abramov pa ima na celjskem okrožnem sodišču še eno nedokončano odmevno zadevo: domnevni umor bivše punce. Obtožnica v tej zadevi je postala pravnomočna šele letošnjega aprila. Tragični dogodek, zaradi katerega je pod streli iz polavtomatske puške umrlo Abramovo tedanje dekle Sara Veber, pa se je zgodil v hiši njenih staršev v okolici Žalca 15. marca 2015. Abramov, ki se je takrat imenoval še Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila med čiščenjem orožja. Abramov je sicer tudi mamo pokojne Vebrove prepričal, da je zanj najela kredit in mu izročila skupno 17 tisoč evrov, denarja pa ji nikoli ni vrnil. Zaradi goljufije je bil na okrajnem sodiščem v Žalcu nepravnomočno obsojen na leto dni in štiri mesece zapora.