Nad jezerom Maggiore

Po padcu kabinske žičnice umrl še drugi otrok

G.G./STA
24. 5. 2021, 08.01
Posodobljeno: 24. 5. 2021, 08.07
Deli članek:

V hribih ob jezeru Maggiore na severu Italije se je včeraj pripetila nepopisna tragedija. Ob padcu kabinske žičnice je umrlo 14 ljudi.

Profimedia
Kabina je padala osem do deset sekund, je povedal eden od pretresenih reševalcev.

Po zadnjih informacijah se je število žrtev dvignilo iz 13 na 14. ​V bolnišnici je namreč zaradi hudih poškodb umrl eden od otrok, ki so ju po padcu kabine v kritičnem stanju s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Torinu. Med žrtvami je največ Italijanov, nekaj je bilo izraelskih državljanov, eden pa je bil iz Irana. 

Nesreča se je zgodila ob 14.30 nedeljo na žičnici, ki prevaža potnike iz letoviškega mesta Stresa ob obali jezera Maggiore na vrh približno 1500 metrov visoke gore Mottarone v deželi Piemont. 20-minutna vožnja je priljubljena med turisti, pogled z vrha pa ponuja lep razgled na Alpe. Ko je kabina zgrmela na tla, je bilo v njej 14 ljudi. Od vrha je bila v trenutku padca oddaljena 100 metrov. 

Profimedia
Na kraju tragedije.

Preiskava sicer še poteka, kot kaže, pa naj bi nesrečo najverjetneje zakrivil natrgan kabel, je sporočilo italijansko ministrstvo za promet. Po besedah županje Strese Marcelle Severino naj bi se kabina najprej začela premikati vzvratno, nakar naj bi zadela steber. Zakaj se ni sprožil varnostni mehanizem, ki bi ustavil drsenje kabine, ni znano.