ni mu bilo pomoči

Usedla se je na partnerja in ga zadušila

R.T.
20. 5. 2021, 09.34
Posodobljeno: 20. 5. 2021, 11.21
Deli članek:

Usedla se je na njegov vrat, zadnjič je izdihnil ...

RUSSIAN FEDERAL POLICE
Pravi, da ga ni želela ubiti.

Tuji mediji poročajo o nenavadnem, a zato nič manj grozljivem incidentu, v katerem je življenje izgubil Rus Aidar. Kaj se je zgodilo? Njegova partnerka, sicer nekaj več kot 100 kilogramov težka Tatyana O., se je med prepirom nanj usedla z zadnjico. Čeprav jo je prosil za odpuščanje, ga ni želela izpustiti. 

Dogajanje je uzrla Aidarjeva hči in stekla po pomoč k sosedom v ruskem mestu Novokuznetsk. Soseda, ki je prihitela na pomoč, pa naj bi uvidela, da je par sredi družinskega spora, zato se je obrnila in odšla.  Tatyana je namreč dejala, da je želela le pomiriti svojega moža, potem ko sta skupaj popivala. Aidar je kmalu zadnjič izdihnil in preminil na postelji. Ko ni več kazal znakov življenja, ga je Tatyana stresla in zavpila, naj se zbudi. Bilo je zaman.

Tudi obdukcija je potrdila, da je Aidar življenje izgubil zaradi zadušitve. Tatyana se je namreč usedla na njegov vrat in mu z nogami onemogočila, da bi se premaknil.  

Obtožnica je Rusinjo sprva bremenila umora, sodišče pa jo je obsodilo kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.  Obsojena je bila na 18 mesecev prisilnega dela, sodišče pa ji je naložilo tudi kazen v višini nekaj več kot 2800 evrov. Ta teden pa so policisti sporočili, da obnavljajo kazensko ovadbo za umor.