izkazalo se je, da je njen

Prejeli so klic, da je novorojenčka našla v snegu, resnica ni bila nič manj kruta

R.T.
9. 2. 2021, 20.12
Posodobljeno: 10. 2. 2021, 06.59
Deli članek:

Mlada mamica je poklicala policijo in jim pojasnila, da je v snegu našla novorojenčka. Izkazalo se je, da je v resnici njen.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zgodilo se je v ponedeljek malo po 20. uri v kraju Brandenburg an der Havel v bližini Berlina. Policisti so se po klicu mlajše ženske, ki je želela ostati anonimna, na kraj odpravili z reševalnim psom. Pojasnila jim je namreč le, da je v snegu našla dojenčka. Policisti so otroka nato končno našli v počitniški hišici v bližini tamkajšnjega kampa, o prijaviteljici pa ni bilo ne duha ne sluha. Ko so jo končno izsledili, jim je priznala, da je otrok dejansko njen in da ga ni našla v snegu, poročajo nemški mediji.

Policisti so ugotovili, da je otroka rodila nedavno, a je, kot se je opravičevala sama, iz osebnih razlogov želela, da porod ostane skrivnost. Po prvem zaslišanju so tako novorojenčka kot mamico, staro nekaj več kot 20 let, odpeljali v bolnišnico. Iz bolnišnice so nato danes sporočili, da oba dobro okrevata, a so policisti ob tem pojasnili, da mamo zaradi dejanja čaka kazenski pregon.