Pokol v Indianapolisu

FOTO: 17-letnik pobil družino, tudi nosečo 19-letnico, ker ga je oče okrcal?

R.T.
29. 1. 2021, 10.26
Posodobljeno: 29. 1. 2021, 10.26
Deli članek:

Nedeljskega pokola v Indianapolisu, v katerem je življenje izgubilo šest oseb, vključno s še nerojenim otrokom, je obtožen 17-letni član družine Raymond Childs tretji.

Profimedia
Hiša groze v Indianapolisu.

Najstnika Raymonda Childsa tretjega poleg šestih kaznivih dejanj umora obtožujejo tudi poskusa umora svojega brata, ki mu je pred pokolom sicer uspelo pobegniti iz hiše, a ga je Raymond ujel in vanj izstrelil tri Krogle. Childsu tretjemu bodo zaradi teže obtožb sodili kot odrasli osebi, poroča CNN.

Kot smo že poročali, so policisti v Indianapolisu v ameriški zvezni državi Indiana v nedeljo zgodaj zjutraj v hiši družine Childs našli pet žrtev, starih od 42 do 13 let. Med njimi je bila tudi visoko noseča 19-letnica. Po navedbah lokalnega časnika The Indianapolis Star je policija v povezavi z umorom 42-letne Kezzie Childs, 42-letnega Raymonda Childsa, 18-letnega Elijaha Childsa, 13-letne Rite Childs in 19-letne Kiare Hawkins, Elijahovega nosečega dekleta, že v ponedeljek aretirala 17-letno osebo, ki pa je zaradi mladosti ostala neimenovana. Ko je postalo znano, da mu bodo sodili kot odrasli osebi, so njegovo identiteto razkrili.

Profimedia
Hiša groze v Indianapolisu.

Sprožilec naj bi bil spor z očetom

IMPD
Raymond Childs tretji

Gre sicer za največji množični pokol v mestu v zadnjih desetih letih. Medtem ko preiskovalci še vedno sestavljajo celotno zgodbo okoli dogajanja tiste noči, naj bi se glede na navedbe v obtožnici Childs tretji na krvavi pohod podal po sporu z očetom. Ta ga je »kaznoval« zaradi »odhoda iz hiše brez njegovega dovoljenja.« Mladi Childs naj bi nato najprej ustrelil brata Elijaha, nato očeta in še mačeho Kezzie. Kriminalisti so na kraju našli tudi truplo 13-letne Rite, medtem ko so nosečo Kiaro našli hudo poškodovano, a živo. Njeno življenje je viselo na nitki, pozneje pa so jo v bolnišnici razglasili za mrtvo.

Brat, ki je pokol preživel, se je v kritičnih trenutkih nahajal v pralnici, poroča časnik. Zaslišal je prve strele, nato očetove besede »oprosti Raymond, rad te imam.« Ko je potihnilo, je iz hiše zbežal, a ga je brat dohitel. »Lahko ti dam 40 dolarjev, prosim, ne me ubiti. Samo pogledal me je in me ustrelil v nogo. Padel sem. Ustrelil me je v roko. Nato me je poskušal ustreliti še v glavo, a očitno zgrešil,« je dogajanje opisal brat.

Sojenje mlademu morilcu se bo začelo 21. aprila.

Profimedia
Dogajanje pri sosedih, kjer se je trlo kriminalistov, je opazovala tudi zaskrbljena občanka.