Poskus uboja v Novi Gorici

Krvava nedelja: na dvorišču hiše se ga je lotil s preklopnim nožem

S.R.
21. 12. 2020, 10.04
Posodobljeno: 21. 12. 2020, 10.24
Deli članek:

Posredujem informacijo v zvezi z včerajšnjim kaznivim dejanjem poskusa uboja na območju Mestne občine Nova Gorica. Ena oseba je bila pri tem lažje telesno poškodovana (podrobnosti v nadaljevanju).

Novice Svet24
Fotografija je simbolična.

O včerajšnjem poskusu uboja na območju Kočevja smo že poročali, po navedbah policistov pa so bili včeraj krvavim prizorom priča tudi v Novi Gorici. Odvilo se je ob približno 16. uri na dvorišču hiše v enem od novogoriških naselij. Na kraj so nemudoma prispeli policisti, ga zavarovali ter preiskali, še prej pa o dogodku obvestili tudi dežurnega preiskovalnega sodnika in državno tožilko.

Prve ugotovitve kažejo, da je 48-letni moški na dvoriščus preklopnim nožem napadel 46-letnega moškega ter ga ranil v predel trebuha in prsi. Slednjemu se je sicer uspelo obraniti, tako je utrpel zgolj lažje poškodbe, in sicer "manjše ureznine," zdravniške pomoči pa po lastni presoji niti ni potreboval, so sporočili iz PU Nova Gorica.

48-letnega napadalca so pozneje izsledili kriminalisti. Po zaključku postopka in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ga bodo predvidoma kazensko ovadili zaradi storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, še sporočajo policisti. Zadevo sicer še preiskujejo, motiv za dejanje pa zaenkrat še ni znan.

Kar zadeva nasilje, je tako za nami krvav konec tedna, poskus uboja so namreč že v petek zjutraj zabeležili tudi v hiši na območju Markovcev, kjer sta se sprla in stepla 31 in 37 let stara moška. Mlajši je nato pograbil nož in ga zasadil v prsni koš starejšega. Tega so v kritičnem stanju sprejeli v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča na Ptuju.