Jo je ugrabil in vrgel v vodo?

Iz ledene reke izvlekla šestletno deklico, a še prej so se odvili nenavadni prizori

R.T.
8. 12. 2020, 18.40
Posodobljeno: 8. 12. 2020, 18.40
Deli članek:

V primeru šestletne deklice, ki sta jo v nedeljo zjutraj v nemškem mestu Halle iz ledeno mrzle reke Saale rešila dva občana, je prišlo do novega preobrata. Deklica je bila namreč pred tem dogodkom žrtev ugrabitve, je prepričano državno tožilstvo.

Polizei Halle
Tako ga je opisal en očividec ...

22 in 45 let stara občana sta bila v kritičnih trenutkih nedelje, ko sta v reki opazila utapljajočo se deklico, na jutranjem teku. Po navedbah tožilstva pa rešitelja nista sumljiva. Kaj se je pravzaprav dogajalo? Nemški tabloid Das Bild pojasnjuje, da je deklico pred dramo v reki, ki se je odvila ob približno 8.30 uri, skozi središče mesta v rokah nosil nek neznan moški, kar je potrdilo več očividcev. Ti so pojasnili, da je moški z otrokom v naročju iz središča mesta krenil proti reki. Dva sta policiji moškega tudi opisala, na podlagi obeh opisov, ki sta se razlikovala, pa so ustvarili dva fotorobota. Kljub razlikam očividci soglašajo, da je bilo vse skupaj videti precej nenavadno. 

Polizei Halle
... tako drugi.

Tožilstvo je še pojasnilo, da tako kot rešitelja dejanja ne sumijo niti dekličinih staršev, saj sta izginotje njune hčerke nemudoma prijavila policiji, še preden je ta pristala v ledeno mrzli reki. Kriminalisti okoliščine primera še preiskujejo, a zaenkrat še ne vedno, kdo je bil ugrabitelj, kaj natančno se je zgodilo in kakšni so bili pravzaprav njegovi nameni.