JAGODNI IZBOR

Ukradel tranzistor, zvočnike in več pločevink piva

S.S.
9. 11. 2020, 21.34
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična

10 V Trnovljah pri Celju je neznani storilec z deponije Slovenskih železnic ukradel 40 šest metrov dolgih kovinskih železniških tirnic. Škodo ocenjujejo na približno 2500 evrov.

9 Mariborski policisti so imeli opravka z 21-letnim voznikom osebnega avtomobila, ki je pijan (0,91 mg/l) vozil preblizu desnemu robu vozišča in zapeljal na nabrežino, zaradi česar se je z avtom prevrnil na streho. Ker je zatrjeval, da bo po prihodu domov nadaljeval vožnjo z drugim vozilom, so ga policisti pridržali do streznitve. Za serijo kršitev bo prejel plačilni nalog, oglobljen pa bo tudi zaradi kršenja vladnih odlokov za omejevanje epidemije.

8 V Šentjanžu pri Dravogradu je lopov s parkiranega motorja ukradel dve čeladi.

7 V Poljanah pri Mirni Peči je neznanec vlomil v lesenobrunarico. Lastnik pogreša tranzistor, zvočnike in več pločevink piva.

6 V naselju Osek pri Novi Gorici je domačin pri urejanju sadovnjaka naletel na dve ročni bombi Lakos avstro-ogrskega porekla, iz obdobja prve svetovne vojne. Bombni tehniki so nevarni bombi odstranili ter prepeljali v ustrezno skladišče do uničenja.

5 V Sežani je moški policistom prijavil, da mu je neznani storilec poškodoval parkirani osebni avtomobil. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je vozilo poškodoval 83-letnik, ki je imel svoj avto parkiran ob avtu prijavitelja. Policisti so povzročitelja izsledili in mu izdali plačilni nalog.

4 Velenjski policisti so obravnavali 41-letnega voznika osebnega vozila, ki je z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Med drugim je skoraj zbil pešca; temu je še pravočasno uspelo odskočiti s ceste. Moški je bil brez veljavnega izpita, na avtu pa je imel nameščeni ukradeni registrski tablici. Sledi ovadba zaradi nevarne vožnje.

3 V Laškem je sosed zagrozil sosedu s sekiro. Osumljenec bo ovaden zaradi grožnje.

2 Ovadba zaradi grožnje grozi tudi Velenjčanu, ki je sorodniku pretil z nožem.

1 V Juršincih pa je neznana ženska zagrozila zaposleni v lekarni, da jo bo zabodla z nožem, če ji ne izroči določenih zdravil. Uslužbenki je uspelo pobegniti, neznano kam pa je pobegnila tudi roparka.