Filmski rop v Milanu

FOTO: Oborožena druščina policiste zmedla z gasilnim aparatom in pobegnila skozi kanalizacijo

S.R.
3. 11. 2020, 20.12
Posodobljeno: 3. 11. 2020, 20.16
Deli članek:

Skupini oboroženih roparjev je danes zjutraj v Milanu uspel filmski rop banke.

Profimedia
Kanalizacijski sistem so nato čez dan preiskovali preiskovalci.

Bančni roparji, ki so danes zjutraj obiskali poslovalnico banke Crédit Agricole, so s kraja odnesli večje število sefov. Rop se je začel malo po 8.30 uri, ko sta skozi glavni vhod banke vstopila oborožena roparja. Ta sta orožje uperila v osebje, nato pa sta skozi jašek v banki, ki je povezan s podzemnim tunelom oziroma kanalizacijo, splezala še dva pajdaša, poročajo italijanski mediji.

Profimedia
Nekaj policistov jim je sledilo.

Roparji so nato poslovodjo banke, ki je ob tem večkrat zakričal besedo »rop,« in še enega uslužbenca vzeli za talca, medtem ko so zgradbo že obkrožili policisti. Tretjemu uslužbencu je uspelo pobegniti. Italijanska policija je nato celotno območje okoli banke zavarovala in končno vanjo tudi vdrla, a so jih roparji pretentali. Najprej so za dodatno zmedo izpraznili gasilni aparat in nato pobegnili v kanalizacijo. V nesnago jim je nato sledilo več policistov, a jih niso uspeli ujeti. 

Profimedia
Kanalizacijski sistem so nato čez dan preiskovali preiskovalci.

Kot še poročajo italijanski mediji, so roparji s seboj odnesli 20 sefov, katerih vsebina zaenkrat ni znana. V celotni drami jo je skupil samo poslovodja, ki ga je eden od roparjev z ročajem pištole udaril v glavo. »Vstopili so skozi klet. V banki smo bili trije, ko sem se zavedel situacije in začel kričati. Prišlo je do manjšega prerivanja, a me niso pretepli,« je dogodek pozneje kar pred banko opisal pogumni poslovodja.

Profimedia
Kanalizacijski sistem so nato čez dan preiskovali preiskovalci.