odtujila 100 litrov goriva

FOTO: Uslužbenca Fursa dvojico Romunov zalotila pri kraji goriva, tat za volanom zapeljal proti enemu od uslužbencev

A.S.
6. 10. 2020, 13.13
Posodobljeno: 6. 10. 2020, 13.16
Deli članek:

25-letniku in 34-letniku so na rep stopili policisti.

Policijska uprava Murska Sobota
Dvojico so pridržali.

Uslužbenci mobilnega oddelka Finančne uprave RS so danes ponoči, natančneje malo po 1. uri, soboškim policistom sporočili, da je v Grabonošu v postopku tovorno vozilo, ki ima nameščene prirejene naprave za prečrpavanje goriva iz drugih tovornih vozil.

Policisti so po ogledu kraja in zbiranju obvestil ugotovili, da sta dva državljana Romunije na bencinski črpalki ob pomurski avtocesti iz tovornega vozila poljskega državljana odtujila okrog 1000 litrov goriva, ki sta ga pretočila v rezervoar svojega tovornega vozila.

Med tem početjem sta osumljenca zalotila uslužbenca mobilnega oddelka Fursa, tatova pa sta se, kljub pozivom, naj se ustavita, usedla v vozilo in se odpeljala. Med speljevanjem je osumljenec z vozilom zapeljal proti uslužbencu Fursa, ki je odskočil in preprečil trčenje. 

Policijska uprava Murska Sobota
Policisti so našli črpalko in pribor za črpanje goriva.

Tovorno vozilo so policisti ustavili v Grabonošu, pri ogledu pa so v njem našli črpalko in pribor za črpanje goriva.

25-letnika in 34-letnika, sicer državljana Romunije, so pridržali ter ju bodo zaradi velike tatvine in preprečitve uradnega dejanja oziroma maščevanja uradni osebi privedli pred preiskovalnega sodnika, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.