Počasi jih je molzel

Na Obali zasačili goljufivega bančnika, ki je denar z računov komitentov prelagal v lasten žep

S.R.
19. 8. 2020, 14.54
Deli članek:

Kazensko ovadbo je podala banka, ko jo je na dogajanje s pritožbo opozoril eden od komitentov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Koprski kriminalisti so preiskavo primera goljufivega, zdaj že nekdanjega bančnega uslužbenca zaključili konec prejšnjega meseca. Bančnik je bil zaposlen v eni od poslovalnic na območju Obale, banka pa je nanj postala pozorna po pritožbi enega od komitentov, sporoča tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec.

In kaj so ugotovili kriminalisti? 28-letni osumljenec je od avgusta do decembra 2019 iz blagajne, za katero je bil zadolžen, ukradel skoraj 50.000 evrov. Kradel je skoraj neopazno, večkrat je sunil manjše zneske gotovine, to pa prikril tako, da je izdelal štiri lažna potrdila o dvigu denarja v imenu dveh »izbranih« komitentov. Potrdila je sam podpisal s ponarejenim podpisom, v enem primeru pa na potrdilo prilepil celo pravi podpis komitenta, ki ga je pred tem izrezal iz drugega potrdila o dvigu. Vse to je izvedel v času, ko njegovih žrtev ni bilo v poslovalnici. Policija pojasnjuje, da je bil prebrisan tudi pri izbiri žrtev, saj je denar kradel z računov dveh strank, ki sta denar dvigovala sila redko. Navade komitentov je proučil skrbno in premišljeno, prav tako pa je dobro proučil varnostni sistem poslovalnice, so še ugotovili kriminalisti. 50.000 evrov, ki si jih je prilastil, je knjižil v breme računov svojih žrtev.

Oškodovana banka

Banka je komitentoma skupaj z obrestmi vrnila denar, kriminalisti pa so zoper goljufivega 28-letnika, ki je sicer doma z Obale, na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo,še pojasnjujejo pri PU Koper.Utemeljeno je osumljen storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, za kar mu grozi do treh let zapora, kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin, za kar mu grozi do dveh let zapora, ter kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov, za kar je zagrožena zaporna kazen od treh mesecev do treh let.