Goljufi na delu

"Ugodno" luksuzno stanovanje v Ljubljani past za potencialne podnajemnike

S.R.
21. 7. 2020, 08.26
Deli članek:

Če se nekaj sliši preveč lepo, da bi bilo res, potem najbrž ni. Pri najemanju stanovanj prek spleta je treba biti previden!

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ljubljanski policisti obravnavajo primere goljufij pri najemu stanovanj na Tesarski ulici v prestolnici. Neznani ponudnik je namreč prek oglasa na bolhi ali drugih socialnih omrežjih oglaševal najem luksuznega stanovanja. To je bilo po zelo ugodni ceni na voljo za daljše časovno obdobje, a je bila vse skupaj le pretveza, laž za molžo potencialnih strank.

Lokacija in slike stanovanja so bile lažne, tako kot je bila lažna njegova identiteta, celotna korespondenca pa je potekala prek elektronske pošte, sporočajo iz PU Ljubljana. Od potencialnega najemnika mu je na ta goljufivi način uspelo zvabiti denar, nato pa je z njim prekinil vse stike. Policisti, ki zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje goljufije, nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Ljubljanski policisti vse morebitne oškodovance, pozivajo, naj o tem takoj obvestijo Policijsko postajo Ljubljana Center na št. (01) 475 06 00. Priporočajo jim še, da shranijo vso morebitno korespondenco in druga dokazila, tudi sicer pa državljanom svetujejo, da so pri tovrstnemu najemanju stanovanj prek spleta previdni. Kot pojasnjujejo, so posamezne primere goljufij pri oddaji apartmajev obravnavali že v preteklosti, zlasti v času glavne turistične sezone. "Tu je potrebno predvsem opozoriti, da odsvetujemo nakazovanje denarja v tujino, dokler se ne prepričamo, ali apartmaji in stanovanja sploh obstajajo oziroma kdo je oseba, ki oddaja apartma ali stanovanje, oziroma nimamo z osebo neposrednega stika. Slike stanovanja so običajno od drugih resničnih ponudnikov, identiteta ponudnika pa je lažna. O vsakem takem zaznanem primeru obvestite policijo," še dodajajo.