Huda nesreča pri Ajdovščini

FOTO: Letalo trčilo v padalca in strmoglavilo, padalec ni preživel, dva huje poškodovana

R.T.
25. 4. 2020, 11.51
Posodobljeno: 19. 11. 2020, 13.34
Deli članek:

V vasi Budanje pri Ajdovščini se je danes dopoldne pripetila tragedija.

CZ Ajdovščina
Nesreča ultralahkega letala in jadralnega padalca.

Med Dolgo Poljano in vasjo Budanje na Ajdovskem se je malo pred 11. uro dopoldne zgodila tragična nesreča. Kot smo izvedeli, je ultralahko letalo trčilo v padalca in strmoglavilo. Padalec je za posledicami nesreče izgubil življenje, pilot in potnik v letalu pa sta nesrečo preživela. 

Da je padalec v nesreči umrl, nam je potrdil tudi tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. Dejal je še, da sta se po prvih informacijah v nesreči huje poškodovali še dve osebi, a naj ne bi bila v smrtni nevarnost.Okoliščine nesreče še preiskujejo, policija pa je o nesreči obvestila vse pristojne organe. Na kraj sta se poleg policije odpravila preiskovalni sodnik in državni tožilec, obveščen pa je bil tudi dežurni preiskovalec letalskih nesreč. Policija bo lahko več podrobnosti od nesreči posredovala po zaključku preiskave.

Po prvih informacijah, ki smo jih prejeli s terena, naj bi šlo za pipistrelovo letalo, kar se je izkazalo za napačno. Gre za letalo ajdovskega aerokluba znamke Storch. Po navedbah STA sta huje poškodovana pilot in potnik v letalu aerokluba Josip Križaj Ajdovščina. Poročajo še, da je pilot po trku aktiviral reševalno padalo, ki ga imajo ultralahka letala, ter tako rešil življenje sebi in sopotniku.

CZ Ajdovščina
Nesreča ultralahkega letala in jadralnega padalca.