Črn konec tedna

V Izoli 39-letnemu motoristu presekal pot in življenje

S.R./STA
20. 4. 2020, 07.52
Posodobljeno: 20. 4. 2020, 10.44
Deli članek:

Slovenske ceste so ta konec tedna vzele kar tri življenja. Eno je ugasnilo v soboto v Mariboru, dve pa včeraj v Izoli oziroma občini Ribnica.

STA
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, je v soboto malo pred 20. uro v čelnem trčenju v Mariboru življenje izgubil 56-letni moški, včeraj popoldne pa je v naselju Žlebič v občini Ribnica umrl 50-letni motorist. Nekaj ur prej so smrtno žrtev zabeležili tudi v Izoli.

Malo pred 15. uro je namreč močno počilo na lokalni cesti med Poljem in bolnišnico Izola. 38-letni voznik je vozil osebni avtomobil iz smeri bolnišnice proti Polju. Na križišču je pri zavijanju levo na makadamsko pot odvzel prednost 39-letnemu motoristu, ki je takrat pripeljal iz nasprotne smeri. Voznik motornega kolesa je kljub zaviranju zdrsnil po vozišču in trčil v desni bočni del osebnega avtomobila. Zaradi hudih poškodb je bil odpeljan v bolnišnico, kjer je pozneje umrl.

Kot je danes pojasnila tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec, voznik osebnega avtomobila sicer ni bil pod vplivom alkohola, a je bil na testu na mamila pozitiven na več vrst prepovedanih substanc. Policisti so odredili tudi strokovni pregled, zoper njega pa bodo vložili kazensko ovadbo za nevarno vožnjo.

Letos sta na območju Policijske uprave Koper v prometnih nesrečah umrli dve osebi, lani v enakem obdobju prav tako dve.