Vpričo paznikov

VIDEO: V zaporu atentat na človeka, ki bi lahko "pokopal" predsednikovega brata

J.P.
29. 10. 2019, 10.22
Posodobljeno: 29. 10. 2019, 10.25
Deli članek:

Nadzorne kamere v strogo varovanem zaporu El Pozo so posnele trenutek, ko je priča padla v zasedo in končno tudi pod streli.

Zajem zaslonske slike
Pazniki so se razbežali.

Nery Lopez Sanabria je bil v soboto umorjen v honduraškem strogo varovanem zaporu El Pozo. 37-letnik je bil domnevni poslovni partner brata honduraškega predsednika Juana Orlanda Hernandeza, Antonia Hernandeza. Tega je zvezdno sodišče v New Yorku 18. oktobra spoznalo za krivega tihotapljenja droge, posedovanja orožja in laganja Ameriškemu uradu za boj proti drogam (DEA).

Pokojnikov odvetnik Carlos Chajtur je za atentat obtožil honduraško vlado. Ta je nedolgo tega zavrnila peticijo, da bi Sanabrio premestili v drug zapor. "Ubili so ga, da bi ga utišali," je dejal Chajtur.

Uspešni v drugo

Ko so skozi vrata vpadli zaporniki, je Sanabria skušal pobegniti, a se je spotaknil. Dobil je več strelov v glavo, dva zapornika sta ga večkrat zabodla. Pazniki so se razbežali.

Sanabria, znan tudi kot Magdaleno Meza Funez, je bil tarča poskusa atentata že februarja, ko so enega od zapornikov zalotili z granato v zadnjiku.

37-letnik je leta 2016 zaigral svojo smrt in celo poskrbel za pogreb, da bi se izognil izročitvi Združenim državam Amerike. Honduraške oblasti so ga junija lani skupaj z ženo in tremi drugimi moškimi aretirale. Dve meseca pozneje je že bil za zapahi El Poza.