Pijana voznika

Eden trčil v hišo in nato razgrajal v bolnišnici, drugi z nožem mahal pred policisti

S.R.
4. 2. 2019, 12.21
Posodobljeno: 4. 2. 2019, 12.33
Deli članek:

Dolenjski policisti so imeli pester konec tedna. Največ preglavic so povzročali pijani vozniki, pri čemer izstopata predvsem dva.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Prvi je v petek malo po 19. uri v kraju Podgora pri Novem mestu trčil v stanovanjsko hišo. Policisti so ugotovili, da gre za 39-letnega voznika, ki zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. V litru izdihanega zraka so mu namerili 0,74 miligramov alkohola, v trčenju pa se je lažje poškodoval. Reševalci so ga za silo pokrpali in ga prepeljali v bolnišnico, tam pa je vnovič poskrbel za dramo, kjer je kršil javni red in mir, kričal in se nasploh nedostojno vedel do osebja. Policisti so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Zaradi kršitev javnega reda in miru ter cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog, sporočajo iz PU Novo mesto.

Z drugim so imeli opravka trebanjski policisti. V soboto ob približno 19.30 uri so bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med krajema Sela pri Šumberku in Replje, kjer naj bi voznik na nepreglednem delu ceste in ob zmanjšani vidljivosti vozil vzvratno in trčil v avtomobil 47-letne voznice. Po nesreči je pobegnil, a so ga policisti na podlagi opisa izsledili. 54-letnik jim je nato med postopkom grozil z nože, zato so morali uporabiti prisilna sredstva. Nož so mu odvzeli in ga pridržali. Kot še sporočajo iz PU Novo mesto, so mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar ga je odklonil.O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi pa bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.