Brutalno pretepla civilista

Kaj se je dogajalo krvave noči pri Pivki? To so podrobnosti o surovih pripadnikih Slovenske vojske

S.R.
21. 12. 2018, 11.01
Posodobljeno: 21. 12. 2018, 11.08
Deli članek:

Krvava zgodba, ki se je 16. novembra odvila v vasi Selce in v kateri so glavno vlogo prostakov in brutalnežev odigrali pripadniki Slovenske vojske, bi lahko služila tudi kot scenarij za hollywoodski film.

Google Maps
Mladenič je obležal na avtobusni postaji.

Vzporedna zgodba, ki je sicer zaslužna za to, da so policisti razmeroma hitro posredovali, se je pričela odvijati ob približno 2. uri zjutraj, so danes sporočili iz PU Koper. 

Policisti so takrat v Ilirski Bistrici opazili sumljiv avtomobil z večjim številom potnikov. Želeli so ga ustaviti, saj so sumili, da voznik prevaža osebe, ki so nedovoljeno vstopile čez mejo. Voznik se ni pustil zmesti, za znake policistov se ni zmenil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval proti Postojni. Policisti so zato iz Postojne proti temu vozilu napotili dve dodatni policijski patrulji, a takrat še niso vedeli, da se je v bližnji vasi Selce ponoči odvijala naravnost barbarska zgodba, v kateri so bili glavni protagonisti ljudje, zadolženi za to, da državljane varujejo, ne pa se nad njimi okrutno znašajo. 

V luži krvi je ležal na cesti 

Ena od patrulj, ki se je proti bežečemu vozilu odpravila iz Postojne, je pri vasi Selce opazila na glavni cesti ležečo in krvavečo osebo. Policista sta ustavila in ugotovila, da ima moški vidne poškodbe na obrazu. Prestavila sta ga na varno, mu nudila prvo pomoč in poklicala reševalce, sama pa sta se odpravila naprej, da bi v skladu s prvotno nalogo ustavila bežeči avto. V vasi Kal jima je to uspelo, v priporu pa so pristali dva vodiča, in sicer državljanka Slovenije in državljan Afganistana, ter štirje ilegalni migranti. Pozornost policistov se je zdaj preusmerila v skrivnostno dogajanje v vasi Selce. In imeli so kaj odkriti! 

Policisti so najprej ugotovili, da je na cesti obležal 24-letni Pivčan, ki se je v bližnjem lokalu sprl z gosti. Ta je po prvi pomoči pristal na travmatološkem oddelku v UKC Ljubljana, saj so sumili, da gre za hude poškodbe. Šlo je za nasilje, ki ga policisti niso mogli spregledati. Preiskavo so nadaljevali naslednji dan, ta pa jih je na podlagi ogleda kraja incidenta, zbranih obvestil, fotografij in pričevanja občanov vodila do vojašnice v Postojni, ki so jo obiskali v spremstvu vojaške policije. Kaj se je zgodilo? Sestavili so naslednjo zgodbo. 

Vojaki na surovem pohodu 

15. novembra, nekje med 23. uro in polnočjo, se je s kombiniranim vozilom Slovenske vojske v gostinski lokal v vasi Selce pripeljalo osem oseb v civilnih oblačilih. Tam je že ždelo nekaj drugih gostov, osmerica pa si je tudi sama navlažila grlo. Niso skoparili, med nacejanjem pa so nekateri med njimi začeli razbijati kozarce, čemur je sledil špetir z drugimi gosti. Točajka je natočila še zadnjič, da bi lahko ob 2. uri zaprla, a so svojeglavi vojaki poslušali lastne misli, zadeva pa se je zaostrila.

Ko sta dva lokal zapustila, je preostala šesterica vstopila v kuhinjski prostor, kjer so se že prej nahajale tri osebe. Vzdušje je bilo napeto, eden od vojakov pa se je celo »negrozeče« poigraval s kuhinjskim nožem, ki ga je pograbil s pulta. Lokal je v tem času zapustil tudi 24-letni Pivčan, ki pa je ob tem »vojaškim civilistom« v kuhinji namenil nekaj »krepkih besed.« Vojaki mu niso ostali dolžni, vrnili pa so z več kot besedami. Dva, gre za 30-letnega Mariborčana in 28-letnega Kočevca, sta se za njim zapodila in ga po približno 100 metrih ujela na avtobusnem postajališču ob glavni cesti. Pesti so povedale več kot besede, surovini pa sta se vrnili v lokal, kjer je eden »zasačil« še točajko, ki je v rokah držala telefon. Vsa prestrašena je želela poklicati policijo, a jo je grobijan zagrabil za vrat in ji začel groziti. Osmerica »moških« je nato sedla nazaj v svoje kombinirano vozilo Slovenske vojske in jo odkurila v noč, so v svojem poročilu zaključili policisti. 

30-letnega Mariborčana in 28-letnega Kočevca zaradi nasilništva čaka kazenska ovadba. Pa 24-letni Pivčan? Zdravniško obvestilo pravi, da jo je na srečo odnesel le z lažjimi telesnimi poškodbami.