Ostala brez staršev

Duška in Andrejo so pokopali, otroka pa … Siroti čakajo težki časi, pravijo

J.P.
31. 8. 2018, 13.50
Posodobljeno: 31. 8. 2018, 14.00
Deli članek:

Deklica okreva v karlovški bolnišnici, k sreči ni v življenjski nevarnosti.

Facebook
Za siroti bo poskrbela družina.

Včeraj so v Vrbovskem na zadnjo pot pospremili Duška in Andrejo Kesić, ki sta v torek umrla v prometni nesreči v Vukovi Gorici. Njuna devetletna hčerka okreva v karlovški bolnišnici. Za njo in njenega starejšega brata bo poskrbela družina, ki jima je še ostala.

Otrokoma bo težko, a jima bodo pomagali

Za Duškom žalujejo sodelavci in drugi prostovoljni gasilci. "Prepričani smo, da bo vedno z nami nekje okoli tovornjakov, gasilskega doma, na intervencijah. Počivaj v miru prijatelj, naj te čuvajo angeli," so zapisali gasilci. Lastnik podjetja, v katerem je bil zaposlen, je dejal, da je bil vrhunski delavec. "Govorili smo z njegovim bratom in mamo, ki sta tudi zaposlena pri nas – skušamo ublažiti bolečino, ki je nepredstavljiva. Zaposleni so spontano zbirali denar za družino in kot podjetje bomo naredili vse, da bi deklica in njen brat lažje zaživela. Se pa zavedamo, da najtežje še prihaja," je dejal Darko Prodan.

Angele se spominjajo na Policijski postaji Vrbovsko, kjer je bila zaposlena.

V zvezi s tragično nesrečo se je oglasil tudi župan Vrbovskega Dražen Mufić. Ta je dejal, da je bolečina še večja, ker je pokojna poznal. "Kot lokalna samouprava bomo naredili vse, da družini ublažimo bolečino," je povedal župan.

V njih trčil med prehitevanjem

Kot smo poročali, je prometno nesrečo povzročil 35-letni Madžar, ki je s svojim kombijem, ko ga je prehitevala škoda fabia, v kateri je bila družina, trčil vanjo. Škodo je odneslo v drevo.

Darko in Andreja sta bila na kraju mrtva, zoper Madžara pa bo vložena kazenska ovadba.