Brez varnostnega pasu

Poškodbe so bile prehude, 30-letni tovornjakar umrl v bolnišnici

S.R.
31. 7. 2018, 11.06
Posodobljeno: 31. 7. 2018, 11.27
Deli članek:

Včerajšnja prometna nesreča na ljubljanski obvoznici je dobila tragičen epilog.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Da se je včeraj ob približno 17. uri na južni ljubljanski obvoznici pripetila prometna nesreča, v kateri prevrnilo tovorno vozilo, smo že poročali. Iz PU Ljubljana zdaj sporočajo, da se je voznik tovornjaka, gre za 30-letnega državljana Slovenije, ki ga je med nesrečo vrglo iz kabine, tako hudo telesno poškodoval, da je pozneje v bolnišnici umrl.

Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je voznik tovornjaka s pripetim priklopnikom vozil iz smeri Rudnika proti Barju. Pred izvozom Ljubljana Center mu je iz za zdaj neznanega vzroka počila pnevmatika, zaradi česar je vozilo skupaj s priklopnikom zaneslo, se prevrnilo ter nato zdrselo in trčilo v kovinsko varnostno ograjo. Trčenje je bilo tako silovito, da je priklopno vozilo, ki je ostalo vpeto v tovorno vozilo, čez kovinsko ograjo zapeljalo na prehitevalni pas nasprotnega smernega vozišča. Pri trčenju se je po obvoznici razsul papir, s katerim je bil natovorjen tovornjak, pri čemer sta ravno v tem trenutku z nasprotne smeri pripeljala 38-letni tovornega vozila in 66-letna voznica osebnega vozila. Razsuti tovor je poškodoval obe vozili.

Policisti so ugotovili še, da tragično preminuli tovornjakar med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, v nesreči pa ga je vrglo iz kabine. Da bi ugotovili vzrok nesreče, so policisti počeno pnevmatiko poslali v analizo, po prejetih izsledkih pa bodo ustrezno ukrepali.

Zaradi opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic, je bil promet na omenjenem odseku oviran do 21.50 ure. V nesreči je sicer nastalo za več deset tisoč evrov škode.