Posredoval helikopter

VIDEO: Leteči senčnik kopalki na plaži prebodel prsi

S.R.
24. 7. 2018, 11.55
Posodobljeno: 24. 7. 2018, 11.59
Deli članek:

V bizarni nesreči na plaži je hude poškodbe utrpela nič kriva kopalka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na plaži v Ocean Cityju v ameriški zvezni državi Maryland je v nedeljo popoldne po zraku švignil senčnik in prebodel prsi 46-letne ženske, ki je nič hudega sluteča sedela na stolu. Poškodbe so bile tako hude, da so jo morali v bližnjo bolnišnico prepeljati s helikopterjem.

Nesrečo je zakrivil veter, nekaj krivde pa je padlo tudi na ramena drugega obiskovalca na plaži, ki je senčnik najel, a nanj med vetrovnimi razmerami ni pazil. Senčnik se je nesrečni ženski zaril v zgornji del prsnega koša. Reševalci so morilski senčnik do prihoda gasilcev zavarovali, da se je ta v vetru prenehal zibati, nato pa so gasilci nosilno palico prežagali na pol, ostalo so postorili kirurgi v bolnišnici. Zdravstveno stanje 46-letnice naj bi bilo stabilno.

Podobna nesreča se je prešnji teden zgodila v New Jerseyju, ko je senčnik prebodel gleženj 67-letne britanske turistke. Leta 2016 je za posledicami letečega senčnika, ki ga je v zrak poslal močan sunek vetra, umrla 55-letna ženska na plaži v mestu Virginia Beach. Da senčniki ne ciljajo samo nežnejšega spola, priča nezgoda moškega, ki je v podobnem incidentu leta 2015 izgubil oko.