Pa še njegov ni

V tujini stacioniranem možu dejala, da je otrok med porodom umrl. V resnici pa se ga je znebila ...

J.P.
18. 5. 2018, 09.12
Posodobljeno: 18. 5. 2018, 09.20
Deli članek:

Januarja letos ga je dosegla vest, da je hčerka umrla med porodom. Mesec dni pozneje pa je izvedel resnico.

GoFundMe
Steven denar za stroške v zvezi s posvojitvijo zbira preko spleta.

V Južni Koreji stacionirani vojak Steven Garcia (24) je objokoval kruto usodo. Bržda bi pri tem ostalo, če ne bi policist v njegovi domači Arizoni ustavil par, ki je vozil prehitro. Leslie in Alex Hernandez sta se drvela v domači Teksas, s seboj sta imela otroka. Policist je opazil, da sta bila živčna, zato ju je začel izpraševati.

Hernandez je priznal, da je dečkov rojstni list lažno podpisal kot njegov oče.

Priznali krivdo

Deček – Leo – se je v Arizoni rodil 2. februarja. Rodila ga je narednikova žena Marina Garcia (31). Zgodbo o smrti hčerke si je izmislila, otroka pa odstopila prijateljema iz Teksasa. Stevenovi sorodniki, ki so dečku dali ime, trdijo, da jima ga je prodala, a preiskovalci dokazov o domnevnem plačilu nimajo. Alex in Leslie Hernandez sta priznala kaznivo dejanje ponarejanja listin – kaznovana sta bila s štirimi leti pogojne kazni. Nakano je priznala tudi Marina, ki bo obsojena prihodnji mesec, tožilstvo pa upa na zaporno kazen. Sprašujejo se namreč, kje bi končal otrok, če ga ne bi vzela Hernandezova.

Policisti so Marino izsledili v mestu Sierra Vista v Arizoni, kjer je živela s svojim fantom. Kot njen mož je tudi on zaposlen v ameriški vojski.

Leo je v rejništvu, Marina pa je priznala, da sicer ne ve, kdo je njegov biološki oče, a da to nikakor ni Garcia. Izjava je slednjega osupnila, saj sta po njegovih besedah spolne odnose nazadnje imela maja lani – v času zanositve –, tik preden je odšel v Južno Korejo. Glede na sporočila, ki sta si jih izmenjala, je Marina vedela, da je mož domneval, da je on oče otroka, je ugotovilo tožilstvo.

Za otroka se bo boril

Garcia, ki je že vložil vlogo za ločitev, je Lea v Arizoni že večkrat obiskal, a skrbništva še ni dobil. Da ni njegov biološki sin, ga ne moti. Tudi sam je bil posvojen: "Moj krušni oče mi je povsem spremenil življenje. Brez njega ne bi bil, kjer sem danes."