Življenje poleg pošasti

Soseda morilca Alfreda slišala »grozljive zvoke žaganja«

S.R.
30. 4. 2018, 17.55
Posodobljeno: 30. 4. 2018, 17.56
Deli članek:

O Alfredu, ki ga policija sumi umora slovaške prostituke, katere razkosano truplo so našli v Nežiderskem jezeru (Neusiedler See), sta spregovorila soseda.

Profimedia
Neusiedler See.

Avstrijske policiste, ki so preiskovali razvpito najdbo razkosanega trupla v Nežiderskem jezeru, je sled pripeljala do 63-letnega Dunajčana Alfreda U., ki je zaradi napada, posilstva in poskusa uboja za rešetkami v preteklosti preživel skoraj tri desetletja. Iz zapora so ga izpustili oktobra 2016, potem ko sta ga dva psihiatra razglasila za nenevarnega. Alfred se je preselil v 58 kvadratnih metrov veliko stanovanje svoje pokojne matere na Dunaju, nato pa znova udaril. Umoril je slovaško prostitutko, jo razkosal in dele njenega telesa odvrgel na različnih mestih na jezeru. Kot poroča avstrijski Kronenzeitung, se njegovi sosedje zdaj, ko vedo, kaj se je na drugi strani stene pravzaprav dogajalo, z grozo v očeh spominjajo podrobnosti usodnega dne. 

»Neko noč sva iz njegovega stanovanja zaslišala grozljive zvoke žaganja, vendar se nama takrat to ni zdelo preveč sumljivo, saj je nenehno nekaj renoviral,« sta o pošastnem dejanju, ki se je kot kaže zgodilo pred približno mesecem dni, vedela povedati Alfredova soseda Günther in Senur. Pojasnila sta še, da sta ga v naslednjih dneh videvala, kako iz stanovanja nosi škatle in plastične vrečke, a se jima o njihovi vsebini ni niti sanjalo. Alfred je tako tiste dni svojo žrtev s srebrnim mercedesom v kosih vozil do svoje lesene kočice ob jezeru, tam mirno zagnal svoj električno čolniček in se postopoma znebil njenega trupla.

Günther in Sen, ki ju je spoznanje o pošastni naravi njunega soseda povsem pretreslo, še pravita, da se jima je zmeraj zdel nekoliko čudaški, da pa »nikoli ne bi pomislila, da je sposoben tako grozovitega zločina.« »Vedno je imel veliko obiskovalcev. Na obisk so prihajali celo otroci, nekaj časa pa je živel z neko žensko,« dodajata. Ta se je po njunih besedah odselila sredi marca letos, Alfred pa je kot kaže le dva tedna pozneje moril.