Ni zdržal dolgo

Ugotovili, kdo je razkosal truplo in ga vrgel v jezero

G.G.
30. 4. 2018, 08.27
Posodobljeno: 3. 5. 2018, 14.51
Deli članek:

Avstrijska policija je prijela moškega, ki je po njihovem odgovoren za smrt ženske najdene v Nežiderskem jezeru (Neusiedler See).

Profimedia

Najdba trupla na petek trinajstega aprila je vzbudila zanimanje javnosti. V vodi so najprej našli le trup, nato glavo, dve podlakti brez dlani, spodnji del noge in stegno. Začelo se je ugotavljanje identitete in iskanje osumljencev. V igri so bile pogrešane ženske iz širšega območja, na koncu pa je sled pripeljala do slovaške prostitutke na zahodni dunjaski železniški postaji. Ali bolje rečeno, "prodajalka ljubezni" je bila žrtev, njen krvnik pa 63-letni Alfred U. iz Dunaja.

Možak je prostitutko umoril v svojem stanovanju v dunajski četrti Brigittenau. Razkosal naj bi jo kar v stanovanju in nato dele telesa odpeljal do svoje lesene hiške ob Nežiderskem jezeru. S čolnom se je odpeljal na jezero in na različnih koncih odvrgel dele trupla.

Do vikenda ob jezeru je policijo konec prejšnjega tedna pripeljal izurjen vohljač - policijski pes. Še preden so analizirali sledi DNK, je osumljeni Alfred priznal zločin.

Kdo je osumljeni? Izučeni tiskar, ki je šele pred dvema letoma prišel iz zapora. Tam je ždel od leta 1995, ko je bil obsojen zaradi poskusa umora. Svojega delodajalca je potolkel z železno palico in si prislužil 12 let zapora. Sedel pa je dlje, saj so ocenili, da se zaradi duševnega stanja (osebnostne motnje, alkoholizem) ni sposoben vrniti v družbo. Pred dvema letoma so psihiatri ocenili, da ni več nevaren, da ne bo ob prvem konfliktu posegel po sekiri. Ne vemo, če je za to priljubljeno delovno orodje prijel že ob prvem konfliktu, prijel pa je. In tudi zamahnil.