Saj ni res, pa je

Hladil je cviček z ukradeno elektriko. Račun: 13.000 evrov

T.L.
6. 2. 2018, 12.07
Posodobljeno: 6. 2. 2018, 12.13
Deli članek:

Neuradno naj bi elektrika čudežno izginjala vel kot 20 let, pa tega ni nihče opazil.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vsi se strinjamo, da mora biti cviček prijetno ohlajen, ko nam ga ponudijo. V to je bil očitno sveto prepričan tudi vinogradnik, ki živi v Češnjicah pri Trebelnem. Domislil se je, da bi nekaj tisoč litrov cvička, ki jih sicer hrani v zidanici, še dodatno hladil s pomočjo električne energije, in to na tuj, ne na svoj račun. Natančneje, na račun Elektra Celje.  

Kot poroča Delo, pa je po dobrem letu Elektru Celje uspelo odkriti osebo, ki jim je mimo priključka kradla električno energijo. Vinogradnik jih je oškodoval za dobrih 13.000 evrov in bo zato moral stopiti pred sodnika, grozi pa mi triletna zaporna kazen.

Domačini zdaj vedo povedati, da vinogradnik grozi vsem naokoli, češ da so ga prijavili organom pregona. Sicer pa je odkrivanje tatu potekalo konec prejšnjega leta, ko so neznanci hodili po vasi s posebnimi elektronskimi napravami in prepričevali ljudi, da izdelujejo načrt za podzemni kabel.

V oškodovanem podjetju Elektro Celje so bili nenavadno skopi z informacijami Niso odgovorili, koliko časa naj bi B. C. s Trebelnega kradel električno energijo. Po informacijah Dela naj bi elektrika čudežno izginjala več kakor 20 let in tega nihče doslej ni odkril.