USODNO

Marjana je na motornih saneh odneslo v smrt

M.V.
8. 1. 2018, 19.30
Deli članek:

V petek zvečer je se je na smučišču Golte zgodila tragična nesreča, pri vožnji z motornimi sanmi je življenje izgubil 50-letni Marjan B., doma iz Mozirja.

Časnik Novice Svet24
Reševalci so kmalu ugotovili, da so bile poškodbe prehude in je ponesrečenec na kraju nesreče umrl.

Petkov večer na smučišču Medvedjak na Golteh je 50-letnik iz Mozirja izkoristil za vožnjo z motornimi sanmi proti vrhu hriba, ki pa se je končala tragično. Regijski center za obveščanje je nekaj minut čez 21. uro obvestil gasilce PGD Mozirje, da se je na omenjenem smučišču med rekreativno vožnjo z motornimi sanmi zgodila huda nesreča ter da je potrebna nujna pomoč pri reševanju in prenosu poškodovane osebe. »Gasilci iz Mozirja smo izvozili z vozilom GVM v Žekovec, od koder smo bili z nihalko prepeljani na Golte, od tam pa s teptalcem do kraja nesreče,« so povedali v prostovoljnem gasilskem društvu.

Marjana je dvignilo v zrak, vrglo ob tla ter odneslo v drevo ob progi. 

Neprilagojena hitrost

Policisti so ugotovili, da je 50-letnik po progi vozil med 18. in 21. uro. Kot nam je povedala Milena Trbulin s celjske policijske uprave, je moški zelo hitro vozil od hotela proti vrhu proge Medvedjak na nadmorski višini 1410 metrov. »Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik izgubil nadzor na vozilom. Dvignilo ga je v zrak, da je treščil ob tla, nato pa ga je odbilo v smreko ob smučišču,« je povedala tiskovna predstavnica policije. Na kraj nesreče so prihiteli gasilci, ki so policistom pomagali zavarovati in razsvetliti kraj nesreče, ter služba nujne medicinske pomoči, ki je poškodovancu nudila prvo pomoč.

Ni mu bilo pomoči

Reševalci so kmalu ugotovili, da so bile poškodbe prehude in je ponesrečenec na kraju nesreče umrl. Neuradno smo izvedeli, da gre za 50-letnega Marjana B. iz Mozirja, ki so ga tovariši iz Društva za ohranjanje kulturne dediščine Pust Mozirski klicali Drumla. V intervenciji, ki je trajala do poltretje ure zjutraj, je sodelovalo 17 gasilcev, ki so tudi pomagali pri prenosu Marjanovega trupla do vozila pogrebne službe. Vožnja z motornimi sanmi je tudi sicer lahko zelo nevarna, zato je po določilih zakona o varnosti na smučiščih »sankačem« dovoljeno voziti le po za to predvidenih površinah na smučarski progi ali smučišču. Pred leti je na istem smučišču voznik motornih sani silovito trčil v smučarja in ga tako hudo poškodoval, da je ta ostal trajno hrom.