Novi dokazi

Uspeli so še slediti njenemu telefonu

U.K.
2. 1. 2018, 13.21
Deli članek:

Kot kaže, tisti, ki je prinesel truplo nesrečne Jelene Marjanović na nabrežje, zelo dobro pozna to področje. Kraj, na katerem so našli njeno truplo, je namreč edini, kjer oseba ne bi pustila sledov.

Twitter
Jeleno je morilec najverjetneje ubil s kamnom.

Center za forenzične preiskave iz Novega Sada (CFI) je prek predstavnika za medije podal nove dokaze, ki jih je prinesla raziskava glede umora srbske pevke Jelene Marjanović. Naj spomnimo, srbska pevka je bila umorjena 2. aprila 2016, morilec pa naj bi jo umoril med tekom po nabrežju v Borči. Toda preiskava je pokazala, da je bila pevka umorjena drugje, njeno truplo pa so prinesli na nabrežje. Morilec naj bi želel prikazati, kot da je bila ubita ob reki. To je trdil tudi njen mož, ki je celo dejal, da je pevko videl teči, a jo nato v času umora izgubil izpred oči. Prav njen mož Zoran Marjanović pa je še vedno eden glavnih osumljencev.

Novi dokazi

Novi dokazi vsekakor kažejo, da je bila 33-letnica res ubita drugje, njeno truplo pa je bilo na nabrežju le odvrženo. Direktor CFI Milan Šipka je namreč dejal, da so analize, opravljene na mestu, kjer je bilo odvrženo truplo, pokazale, da je morilec zelo dobro poznal to področje. »To je edini del, na katerem lahko oseba pride do vode, ne da bi pustila sledi za seboj. Zato verjamemo, da je morilec ali sostorilec zelo dobro poznal teren. S truplom pri sebi ali v avtomobilu ne iščeš primernega prostora na slepo,« je povedal Šipka. Tako obstaja možnost, da je bila pevka umorjena povsem drugje, seveda je tudi mogoče, da je bila umorjena nekje v bližini kraja, kjer je bilo njeno truplo odvrženo. Za zdaj pa kraja, kjer je bila pevka umorjena, še niso našli.

Sledenje telefonu

Policija je prepričana, da se je umor zgodil v noči na 2. april. »Jelene nihče ni videl od 17.30 naprej, tako da lahko predvidevamo, da je takrat izginila. Več ur pozneje pa je bila umorjena.« Policija je zdaj sporočila, da preverjajo lokacijo njenega telefona v času izginotja in umora, ter potrdila, da lokacije kažejo, da je bila umorjena drugje. Več za zdaj zaradi preiskave, ki še zmeraj traja, niso želeli povedati.