Hiša groze

Izstradana deklica, ki je 16 let živela v ujetništvu svojih staršev, umrla zaradi podhladitve

R.T.
28. 12. 2017, 12.35
Posodobljeno: 28. 12. 2017, 12.40
Deli članek:

Japonska policija je aretirala starša, ki sta svojo hčerko več kot 16 let držala v ujetništvu v majhni sobici.

Youtube
Hiša groze.

55-letni Yasutaka Kakimoto in 53-letna Yukari Kakimoto iz japonskega mesta Neyagawa v bližini Osake sta svojo hčerko Airi Kakimoto, ki je umrla v 33. letu starosti in katere truplo so v soboto našli policisti, kar dobrih 16 let držala v ujetništvu na svojem domu. Njeno smrt sta policiji sicer prijavila sama, umrla pa naj bi 18. decembra.

Airi so našli v utesnjeni sobici, veliki komaj 3,2 kvadratna metra. Starša sta v sobici brez oken namestila videokamero in majhno začasno stranišče. V sobo sta napeljala cev, povezano z zunanjim rezevoarjem z vodo. Za nadzor okolice sta na hišo, obdano z dva metra visoko ograjo, namestila vsaj deset nadzornih kamer.

Reuters
Hišo je krasilo vsaj deset videokamer.

Starša glede na navedbe policije trdita, da je njuna hči trpela za duševno boleznijo, zaradi katere je bila nasilna, vendar še vedno ni znano, ali so ji kakršno koli diagnozo postavili tudi zdravniki. »Hčerka je trpela za duševno boleznijo, v 16. oz. 17. letu starosti pa je postala zelo nasilna, zaradi česar sva jo zadrževala v sobi,« je po navedbah tiskovne agencije Reuters povedal eden od staršev, ki je dejal tudi, da sta s prijavo njene smrti odlašala, ker sta bila »pretresena« in sta želela ostati ob svoji hčerkici. Starša sta še pojasnila, da sta ji zagotovila en obrok na dan. Obdukcija je sicer pokazala, da je Airi na dan svoje smrti tehtala zgolj 19 kilogramov, da je bila strašljivo podhranjena in da je končno umrla zaradi podhladitve.

Starša sta obtožena skrunitve trupla, vendar gre pričakovati, da bo končna obtožnica precej zajetnejša.