Selitev v Kranjsko Goro

Klasična Zlata lisica odpovedana

G.G./STA
28. 12. 2017, 11.28
Posodobljeno: 28. 12. 2017, 13.06
Deli članek:

Zaradi pomanjkanja snega so morali prireditelji Zlate lisice tekmovanje na Mariborskem Pohorju odpovedati. Tekmi sta prestavljeni v Kranjsko Goro.

Bobo
Preveč zeleno Mariborsko Pohorje.

Najboljše smučarke bi morale po pohorski strmini vijugati 6. in 7. januarja, toplo vreme in majhna količina snega pa sta naredila svoje. 54. Zlata lisica se bo selila v Kranjsko Goro, kar je potrdila Mednarodna smučarska zveza (Fis).

V Kranjski Gori so povedali, da so pripravljeni še sedmič pomagati štajerskim kolegom ter za žensko tekmovanje odstopiti "njihov" hrib na Gorenjskem. "V največji možni meri jim bomo nudili pomoč v osebju, logistiki in opremi. Pripravljeni smo z ekipami in izkušnjami na tem hribu, z vodji komisij bomo njihovim vodjem priskočili na pomoč, da bosta lahko izpeljani obe tekmi, tako veleslalomska kot slalomska," je dejal dolgoletni terenski vodja tekmovanja za pokal Vitranc Aleš Vidic.

Preozka proga

Kontrolor FisHans Groglje z vodjo tekmovanjaMitjo Dragšičemna pregledu smučišča na Pohorju ugotovil, da je snega v spodnjem delu proge premalo.

"Naj najprej pohvalim prireditelje, ki so se res trudili vse do zadnjega in opravili vrhunsko delo. Zgoraj je tako dovolj snega tako za progo kot izletne cone, zaščitne ograje in ostalo. V spodnjem delu pa je premalo snega, za veleslalom je proga tudi preozka. Na žalost je vremenska napoved za naprej slaba, saj bo še vedno pretoplo. Še enkrat moram pohvaliti organizatorje, a proti vremenu se žal ne da," je po opravljeni snežni kontroli dejal Grogl.