Za 15-minut slave na youtubu

VIDEO: Enciklopedija ni zadržala krogle, s katero ga je vpričo sina ubila noseča punca

R.T.
20. 12. 2017, 18.37
Posodobljeno: 20. 12. 2017, 18.49
Deli članek:

Ker sta želela postati slavna, sta na youtubu objavljala raznovrstne trike, kjer je običajno najkrajšo potegnil Pedro. Zadnji se je končal nadvse tragično.

Youtube
Monalisa in nesrečni Pedro.

Če gre sklepati po njunih preteklih prigodah, ki sta jih objavila na youtubu, je bil vedno Pedro tisti, ki je "nasankal". Tako je enkrat »padel« z drevesa, drugič je z vrha hiše skočil v bazen, spet tretjič pa mu je Monalisa na krof namesto sladkorja potrosila protivnetni prašek za otroške ritke.

20-letna Monalisa Perez iz ameriške zvezne države Minnesota je priznala uboj svojega 22-letnega fanta Pedra Ruiza III. Pedro in njegova Monalisa sta v želji po spletni slavi izvajala raznovrstne trike, ki sta jih objavljala na youtubu. Njun zadnji se je 26. junija končal tragično. Pedro je predse nastavil debelo enciklopedijo s trdnimi platnicami, nakar je Monalisa prijela za pištolo, namerila in sprožila. Pedro je tragično obležal s kroglo v prsih. Čeprav je nemudoma poklicala reševalce, Pedru ni bilo več pomoči, Monalisa pa je le dočakala svojih 15 oziroma še nekoliko več minut črne slave.

Tragičen dogodek v mestu Hlastad, ki sta ga seveda snemala, se je odvil pred očmi njunega triletnega sina in 30 drugih ljudi. Monalisa pa je bila noseča z njunim drugim otrokom. Kot je povedala na sodišču, je pričakovala, da krogla ne bo prebila knjige, temveč se bo povsem nedolžno zarila med platnice in tam obtičala. Bržkone bi bilo bolje, če bi uporabila Sveto pismo, bi dejali zlobni jeziki. Preiskovalcem je sicer dejala, da jo je k triku nagovoril sam Pedro, ki naj bi ji pri tem pokazal tudi druge »neprebojne« knjige, v katere je streljal sam in ki so kroglo uspešno zadržale.

Ker je krivdo priznala, ji je sodišče naložilo šestmesečno zaporno in desetletno pogojno kazen. Doletela jo je tudi dosmrtna prepoved uporabe orožja.