Menjava

Mariborski morilec nezadovoljen z odvetnikom

G.G./STA
20. 12. 2017, 10.49
Posodobljeno: 20. 12. 2017, 11.34
Deli članek:

Umora in povzročitve splošne nevarnosti obdolženi Senad Softić bi se moral na predobravnalnem naroku izreči o krivdi. Sojenje pa je preloženo, saj si je Softić izbral drugega zagovornika.

Gabrijel Toplak

Mariborsko okrajno sodišče je preklicalo predobravnavni narok na prošnjo novega Softićevega zagovornika. Odvetnik namreč potrebuje čas za pripravo obrambe, potem ko je sodišče postavljenega zagovornika, gre za mariborskega odvetnika Vladimirja Stefanovića, na Softićevo prošnjo razrešilo.

Softić je obtožen, da je 4. oktobra zaradi maščevanja iz ljubosumja načrtoval umor 52-letnega Rada M. Z osebnim avtom je po Titovi cesti, svoje vozilo ustavil ter peš stopil do drugega vozila, ki je na križišču čakalo na zavijanje v levo proti Ulici Pariške komune. Stopil je k sopotnikovim vratom in začel streljati s pištolo. 52-letnik je umrl, Softić pa se je takoj po streljanju predal policistom.

Obtožnica ga poleg kaznivega dejanja umora bremeni še povzročitve splošne nevarnosti. Med streljanjem sta namreč v avtomobilu sedela še dva sopotnika, obtoženi pa je enega od njiju s pištolo zadel v roko. Ob tem je med njegovim streljanjem iz dveh pištol eden od izstrelkov priletel tudi v mimo vozeči avtomobil.

Prijavila ga je žena

Čeprav obtožnica zaradi današnjega preklica naroka še ni bila prebrana, naj bi tudi do umora prišlo zaradi družinskih prepirov. Softića naj bi zaradi nasilja prijavila prav žena in takrat policistom tudi povedala o večjih količinah orožja, ki naj bi jih Softić zazidal v steno domače hiše, kar je potrdila hišna preiskava.