SVETOVNI PODVIGI

Pijanec v mimovozeče avte metal pepelnike

S.S.
27. 11. 2017, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv časopisa Svet24
Fotografija je simbolična

10 V Rimskih Toplicah je nekdo vlomil v hišo. Lastnik pogreša numizmatično zbirko, gotovino in več kosov zlatnine.

9 Ljubljanski policisti so na Čopovi ulici obravnavali drzno tatvino: oškodovanko je neznanka ogovorila v angleškem jeziku pod pretvezo, da pobira prostovoljne prispevke. Ko je oškodovanka odprla denarnico, da bi ji izročila bankovec, je tatica pograbila ves denar, ki je bil v denarnici, in zbežala.

8 V Hrvatinih so vandali na novogradnji poškodovali električno inštalacijo. Lastnik je oškodovan za približno 500 evrov.

7 Kranjski policisti iščejo piromana, ki je zanetil ogenj na vrtni lopi in kozolcu.

6 V Gorenjem Vrhpolju je neznanec vlomil v zidanico. Lastnik pogreša dva bakrena kotla. Škode je za 2000 evrov.

5Irju pri Rogaški Slatini so policisti obravnavali vlom v gospodarsko poslopje. Neznani storilec je ukradel štirikolesnik znamke John Deere, več motornih žag, več kolutov verig za motorne žage, akumulatorsko baterijo, več pil in še nekaj drugega orodja, iz sušilnice pa je vzel sto salam.

4 Štajerski policisti so v Svetem Antonu na Pohorju obravnavali krajo sedežne garniture in otroške postelje iz počitniške hišice. Neznanec je lastnika oškodoval za več kot 5500 evrov.

3 V Žužemberku je neznanec pred vhodnimi vrati hiše našel skrit ključ vrat, vstopil v notranjost in ukradel 320 evrov.

2 Kranjski policisti so kazensko ovadili osumljenko, ki je hodila od vrat do vrat ter zbirala denar pod pretvezo, da ga potrebuje za plačilo stanovanja, ki ga bo sicer izgubila. Ženska je za denar v znesku med 300 in 500 evri po domovih prosjačila med vikendi, svojim žrtvam pa »nalagala«, da ima bančni račun odprt v tujini in zato ne more do denarja.

1 Koprski policisti so imeli opravka s pijanim 29-letnikom, ki je pred gostinskim lokalom vpil na mimoidoče in jih žalil, v mimovozeče avtomobile pa metal pepelnike. Pijanček se ni pomiril niti po prihodu patrulje na kraj, zato so mu odredili pridržanje. S policijske postaje so mladeniča izpustili treznega, s plačilnimi nalogi v žepu.