Brezvestna trojica

Polovili mladeniče, ki so v poletnih mesecih vlamljali v zidanice

S.R.
24. 11. 2017, 11.03
Posodobljeno: 24. 11. 2017, 11.09
Deli članek:

Na območju Šentjerneja in Škocjana so policisti v poletnih mesecih obravnavali več vlomov v zidanice in stanovanjske hiše.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Storilci so vlamljali v objekte, v katerih v času vloma ni bilo nikogar in odtujevali predvsem motorne žage, električno ročno orodje, alkoholne pijače in prehrambene izdelke. V vseh primerih so policisti opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zavarovali najdene sledi in izvajali številne aktivnosti za izsleditev storilcev.

Kriminalisti so na podlagi odredbe sodišča v tem tednu opravili več hišnih preiskav na naslovih bivanja treh osumljencev v okolici Šentjerneja, sporočajo iz PU Novo mesto. Pri tem so trem osumljencem, starim 21, 25 in 27 let, odvzeli prostost in jih pridržali.

V preiskavah so zasegli številne ukradene predmete, od katerih so jih nekaj že vrnili oškodovancem. 21-letnega osumljenca, ki so ga preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor. Kriminalisti in policisti s preiskavami nadaljujejo.