Objestnež

Skozi rdečo v naročje policije, zdaj bo odgovarjal za "stare" grehe

S.R.
6. 11. 2017, 11.33
Posodobljeno: 6. 11. 2017, 11.37
Deli članek:

Ljubljanski policisti so v nočnih urah obravnavali voznika, ki je prevozil rdečo luč. Kaj hitro so ugotovili, da ne gre zgolj za običajnega objestneža.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so ponoči ob približno 1.30 uri na Toplarniški ulici v Ljubljani zaradi vožnje v rdečo luč zaustavili in preverili voznika osebnega vozila Hyundai Accent, sporočajo iz PU Ljubljana.

Med postopkom so ugotovili, da 42-letni voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja in da je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Odredili so še strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so nato ugotovili še, da ustreza opisu osumljenca, ki je v soboto ob približno 15.30 uri izvršil drzno tatvino iz stanovanjske hiše na ulici Pot v dolino. Tudi pri tem kaznivem dejanju se je naokoli "fijakal" s svojim hyundaijem.

Policistom ni preostalo drugega, kot da mu odvzamejo prostost, na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku pa naj bi bil predvidoma priveden jutri. Njegovo vozilo so zasegli, 42-letnika pa zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in odklonitve strokovnega pregleda oglobili. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja bodo na pristojno sodišče podali še obdolžilni predlog.