Jutranja drama

VIDEO: Oborožen rop banke v Mariboru

S.R.
27. 10. 2017, 10.35
Posodobljeno: 27. 10. 2017, 14.43
Deli članek:

Mariborski policisti so se zjutraj odzvali na alarm, ki se je sprožil v eni od bančnih poslovalnic.

G.T.
Rop poslovalnice Nova KBM v Mariboru.

Policisti so morali ob približno 9.30 uri posredovati v bančni poslovalnici Nove KBM na Turnerjevi ulici v Mariboru, kjer se je sprožil alarm. Glede na ugotovitve sta poslovalnico "obiskala" dva oborožena roparja, stara med 20-30 leti. Prvi je visok okoli 165-170 centimetrov ter je vitke postave in temnejših las, oblečen pa je bil v jopico temne barve in trenerko. Drugi storilec, prav tako vitke postave, je višji od 170 centimetrov, oblečen pa je bil v trenirko temne barve. Iz banke sta odnesla večjo vsoto denarja, nato
pa pobegnila neznano kam, sporočajo iz PU Maribor.

"Po dosedanjih podatkih je bil storilec oborožen s pištolo," sporočajo iz PU Maribor, pri čemer dodajajo, da v ropu naj ne bi bilo poškodovanih oseb. Storilca sta s kraja dogodka pobegnila, policija pa ju išče tudi s pomočjo helikopterja, medtem ko blokado območja izvajajo tudi na Ptuju, poroča tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

Isto poslovalnico so oropali že marca letos. Takratnega roparja, ki je iz banke odnesel približno 7000 evrov, še vedno niso izsledili.

Preiskava še poteka, policija pa vse, ki bi o dejanju ali storilcih karkoli vedeli, poziva, naj to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimno telefonsko številko 080 1200.