Medsosedki spor

Incident: lovec naj bi grozil 36-letniku, da ga bo "ustrelil kot psa"

T.L.
29. 9. 2017, 09.27
Posodobljeno: 29. 9. 2017, 09.31
Deli članek:

Groženj lovca se je 36-letnik prestrašil in poklical policijo. Lovec (59) je iskal zdravniško pomoč, ker naj bi ga 36-letnik brcnil v trebuh. Oba sta si prislužila kazensko ovadbo.

arhiv
Fotografija je simbolična.

Policijo je v četrek malo po 17. uri 36-letni moški iz Spodnjih Hoč obvestil, da ga je na domači ulici fizično napadel 59-letni sosed, ki mu je grozil, da ga bo "ustrelil kot psa". Ker je sosed lovec, se je naznanitelj groženj močno prestrašil.

Policisti so nemudoma odreagirali, pridobili odredbo za hišno preiskavo in jo pri 59-letniku že včeraj zvečer tudi opravili. Zasegli so mu 5 kosov orožja in 177 nabojev, za kar sicer poseduje veljavno orožno listino. Orožje bodo poslali na Upravno enoto Maribor s pobudo za odvzem orožja in streliva. Osumljenca bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje.

Kasneje pa je zdravniško pomoč v UKC Maribor iskal še opisani 59-letnik, ki je po pregledu, na katerem so ugotovili lahko telesno poškodbo, podal kazensko ovadbo zoper opisanega 36-letnega soseda. Ta naj bi ga brcnil v trebuh. Tudi mlajšega bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.