"Skupaj v nebesa"

Groza v Belgiji: Na žaru živo scvrla 2-letno hčerko?

R.T.
27. 9. 2017, 09.24
Posodobljeno: 27. 9. 2017, 10.17
Deli članek:

Gasilci in policisti v belgijskem kraju Zemst so se v nedeljo odzvali na prijavo o dimu in krikih, ki naj bi prihajali iz sosednje garaže. Pričakal jih je nadvse grozljiv prizor.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Lokalno prebivalstvo v kraju Zemst, ki je od Bruslja oddaljen le nekaj kilometrov, je v šoku.

V nedeljo zvečer so nekateri krajani postali pozorni na sosednjo garažo. Najprej so slišali posamezne krike, nato pa se je iz nje začel viti dim. Nemudoma so poklicali policijo in gasilce, ti pa so ob prihodu samo osupnili. Na žaru v garaži so namreč našli zoglenele ostanke 2-letne deklice, zraven pa je stala njena 27-letna mati, ki so jo morali zaradi hude zastrupitve z ogljikovim monoksidom prepeljali v bolnišnico. »Obe bi morali živi zgoreti, samo tako bi skupaj vstopili v nebesa,« je neimenovana 27-letnica že na samem prizorišču domnevno povedala policistom. Kaj več zaradi njenega telesnega in duševnega stanja niso izvedeli, vendar so jo zaradi suma umora pozneje v bolnišnici aretirali.

Preiskovalci zdaj preiskujejo, ali je mati hčerko na žar položila, ko je bila ta že mrtva, ali pa jo je kar živo zažgala. Izsledki obdukcije zaenkrat sicer še niso javni.