ČRNI SCENARIJ

Ponovno o »mafijskem umoru« Zorice Škrbić

S.S.
23. 8. 2017, 07.00
Deli članek:

V četrtek bo na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča spet sedel Milan Trivković, ki je po razveljavitvi oprostilne sodbe v zadevi Škrbić za nekaj časa pobegnil pred roko pravice.

STA
Devetindvajsetletnik si je med prvim sojenjem zakrival obraz.

Vpletenost v ugrabitev in mučenje so sicer že na prvem sojenju priznali Željko Petrović, Blagoje Sazdov in Senad Livadić ter na podlagi sporazuma o priznanju krivde dobili 15, 14 oziroma dve leti in dva meseca zapora.

Le Trivković je krivdo ves čas zanikal, zato so zoper njega opravili celotni dokazni postopek. Obtožen je bil, da je žrtev poprej opazoval, da bi se s pajdaši seznanil z njenimi dnevnimi navadami, bil naj bi tudi tisti, ki je avto z ugrabljeno vozil zadnji del poti v gozdu, kjer sta jo nato Petrović in Sazdov mučila vso noč.

Policija.si
Trivković se je za nekaj dni znašel med iskanimi osebami slovenske policije.

Arhiv Svet24
Pokojna je bila partnerica enega od vpletenih v »rop stoletja«.

Oproščen zaradi pomanjkanja dokazov

Sodišče prve stopnje je Trivkovića zaradi pomanjkanja dokazov oprostilo, tožilstvo se je pritožilo – obtoženi pa je potem pobegnil in bil nedosegljiv vse od trenutka, ko je bila znana odločitev višjih sodnikov. Ti so konec maja oprostilno sodbo razveljavili in primer vrnili v ponovno presojo, zoper 29-letnika pa odredili pripor. A Trivković je bil na begu le nekaj dni, 9. junija ponoči so ga namreč policisti aretirali na območju Brežic in prepeljali v ljubljanske pripore na Povšetovi, kjer zdaj čaka na novo sojenje. Neuradno se je po krajšem obisku svojcev v Bosni roki pravice predal sam.

Iskali skrite zaklade »ropa stoletja«

Po prav filmskem scenariju se je 26. junija 2014 odvila ugrabitev 32-letne Zorice Škrbić v ljubljanskem Trnovem, kjer so jo po pričevanju prič zakrinkani moški zbili s kolesa in strpali v avtomobil. Po ugrabitvi so nesrečnico odpeljali v samoten gozd pri Cesti v Gorice, kjer so ji z mučenjem poskušali razvezati jezik – kot je znano, je bila pokojna partnerica enega od vpletenih v tako imenovani rop stoletja. Revi so med mrcvarjenjem zlomili več reber, na kraju zločina so preiskovalci našli celo solnico, saj so ji v rane prav po srednjeveško vtirali sol. Na smrt pretepeno so nato naslednje jutro odvrgli v Podpeči.