ZGORNJA VOLIČINA

Sumljiva smrt: Antona našli v mlaki krvi

Gabrijel Toplak
22. 8. 2017, 19.50
Deli članek:

Policisti in kriminalisti, ki so v hiši našli moškega z vbodno rano, nadaljujejo preiskavo. Brata so pridržali.

Gabrijel Toplak
V stanovanjski hiši sta zadnje leto živela samo brata Ribič.

Stanovanjske hiše v Zgornji Voličini v občini Lenart v Slovenskih goricah, v kateri je 57-letni Anton Ribič, ki so ga v nedeljo nekaj pred polnočjo policisti našli v mlaki krvi, živel s 60-letnim bratom Vinkom, ni bilo težko najti. Pred hišo se je že dopoldne zbralo veliko sorodnikov in sosedov.

O okoliščinah dogodka so policisti obvestili dežurni državno tožilko in preiskovalno sodnico, ki je vodila ogled kraja dogodka ter odredila sodno obdukcijo.

POTREBOVAL JE ZDRAVLJENJE

Izvedeli smo, da imata Vinko in Tunč, kot so Antona klicali domači, še enega brata in dve sestri. »Obiskovali smo se, vendar da bi bil Vinko sposoben storiti kaj takšnega, res ne verjamem,« je zmajeval z glavo brat Ivan, ki ima na sosednji parceli vikend. »Malo pred polnočjo je prišel do mene Vinko in mi rekel, da brat leži na tleh. 'Štihnil se je,' je dodal. Poklical sem sestro in odšel v hišo, kjer sem Tunča zagledal v mlaki krvi,« je pojasnil Ivan, ki sicer živi v Mariboru. Dom svojih bratov je včeraj dopoldne z možem obiskala tudi sestra Danica iz Spodnje Voličine, ki je priznala, da je brat Tunč pogosto segal po alkoholu, sama pa se je že dlje časa trudila, da bi brata Vinka spravila v bolnišnico, a so ji povsod govorili, da zanj nimajo prostora. »V Ormožu, denimo, so mi odgovorili, da ni razlogov za psihiatrično zdravljenje. Naj samo povem, da je pred kratkim, ko je bila najhujša vročina, doma sedel v debelejših oblačilih, kot da bi bila zima, na sebi je imel cel kup obeskov. Njegove oči so bile v barvah kave. Vsak laik bi vedel, da je potreben zdravljenja,« je pripovedovala sestra.

ZNAL JE BITI TUDI ŽALJIV

Vinku sta včeraj stopila v bran tako sestra Danica kot brat Ivan. »Tunč je znal biti zelo neprijeten in žaljiv. A Vinko mu ni nikoli nič rekel, kaj šele da bi ga udaril. Nikoli ni bil napadalen, kar za Tunča ne moremo trditi,« je dejala Danica. Pogosta nesoglasja, včasih tudi kričanje med bratoma na tem naslovu so potrdili tudi sosedje.