Divje

Drama na letalu: stevardesa nasilneža s steklenicama vina po glavi

T.L.
8. 7. 2017, 11.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Potnik je med letom želel odpreti izhodna vrata, udaril stevardeso in potnika.

Twitter
Razdejanje na letalu.

Na četrtkovem letu ameriške družbe Delta iz Seattla v Peking se je dogajala prava drama, zaradi česar se je v petek na sodišču znašel 23-letni potnik Joseph Daniel Hudek IV s Floride. Med zaslišanjem je molčal in ni pojasnil, kaj se je dogajalo v njegovi glavi v času leta. Bo pa v priporu ostal vsaj do 13. julija, poroča ABC News.

23-letnik je letel v prvem razredu, med poletom pa je nenadoma želel odpreti izhodna vrata. Ker mu je stevardesa to želela preprečiti in ga pospremiti do sedeža, jo je napadel. Stevardesi so na pomoč priskočili drugi člani posadke in potniki. Hudek je vsaj enega potnika udaril po glavi s steklenico vino. Menda se je ves čas tudi drl: "Ali veste, kdo sem jaz?" Šele v skupni akciji je letalsko osebje ob pomoči potnikov nasilneža umirilo, stevardesa pa je nasilneža udarila po glavi z dvema steklenicama vina, pri čemer se je ena razbila, je zapisano v sodnih papirjih. 

Letalo se je po eni uri obrnilo in se vrnilo na letališče v Seattlu, kjer so nasilneža izkrcali, letalo, s katerim je potovalo 207 potnikov pa je pot nadaljevalo s sedemurno zamudo.