Poziv

FOTO: Odkrili moškega, ki naj bi v centru Ljubljane poskušal ukrasti kolesi

T.L.
7. 7. 2017, 11.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Policija zdaj poziva lastnika dveh koles, ki sta se pojavila v posnetku, naj podata prijavo.

http://www.policija.si
Policija poziva lastnika obeh koles, da se javita.

Pred dnevi je občan na družbenem omrežju objavil posnetek, ki je nastal v središču Ljubljane in se je po spletu razširil kot ogenj. Občan naj bi namreč 4. julija posnel poskus tatvine dveh koles na Slovenski cesti v Ljubljani. Storuilec je, ko je opazil, da ga pri dejanju nekdo snema, dejal, da preverja, kakšna je ključavnica na kolesu, nato pa je kraj zapustil.

Iz policije pa so sporočili, da so ugotovili identiteto moškega na posnetku, lastnika koles pa še nista podala prijave o morebitnem poškodovanju kolesa. Lastnika pozivajo, naj podata prijavo. 

Oba lastnika koles na fotografiji policija prosi, naj se zaradi nadaljnjih postopkov in zbiranja obvestil zglasita na PP Ljubljana Center ali pokličeta na številko 01 475 06 00 ali na interventno številko 113.

Ob tem pa so na policiji še zapisali, da je "v konkretnem primeru občan s snemanjem preprečil morebitno tatvino kolesa, pa ljubljanski policisti občanom vsekakor odsvetujemo, da bi sami poskušali preprečiti tatvino, saj nikoli ne vejo, s kom imajo opravka in kaj je storilec pripravljen narediti, da bi mu uspelo pobegniti. Vaša lastna varnost naj bo pomembnejša! Svetujemo, da občani v takšnih primerih nemudoma obvestijo policijo in si poskušajo zapomniti čimveč podatkov o osebi (opis, smer bega ipd.)".

Posnetki tatvin so policistom v pomoč in lahko v nadaljevanju tudi služijo kot obremenilni dokaz zoper osumljenca, še pojasnjujejo na policiji. "V konkretnem primeru je občan posnetek najprej objavil na družabnem omrežju. Vendar pa je z operativnega vidika bolje, da si posnetke najprej ogleda policija in poskuša identificirati storilca, saj bi lahko storilec na spletu prepoznal sam sebe in se tako znebil ukradenega kolesa ter uničil morebitne druge materialne dokaze, ki so pomembni za kazenski postopek. Objava fotografij je na spletu smotrna šele kasneje, če policija z lastno dejavnostjo v določenem času ne identificira storilca," so ob tem še zapisali na policiji.