Odnesli blagajno

Nepridipravi na Kobariškem vlomili v lekarno

S.R.
7. 7. 2017, 10.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Bovški policisti so včeraj v jutranjih urah obravnavali vlom v lekarno na območju Kobarida.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Neznani zlikovci so v noči na četrtek vlomili vhodna vrata, pregledali notranje prostore omenjenega objekta in si prilastili manjšo vsoto gotovine. Iz lekarne so sunili tudi večjo blagajno. Nepridipravi so se nato s kraja lopovščine odpeljali z ukradenim osebnim avtomobilom, ki so ga že pred vlomom odtujili pred eno od stanovanjskih hiš na Kobariškem.

Lumpi so se nato "na varnem" nasilno znesli nad blagajno, iz nje pobrali gotovino v vrednosti nekaj tisoč evrov in odšli neznano kam. Tako izpraznjena blagajna kot ukradeno vozilo sta že v rokah policije, sporočajo iz PU Nova Gorica. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Policisti PP Bovec nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin obravnavanega primera, tudi z namenom izsleditve neznanih storilcev in hkrati zaprošajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi glede vloma v omenjeni objekt na Kobariškem imeli kakršnekoli koristne informacije, da jih sporočijo policistom PP Bovec (Dvor 44 a, 5230 Bovec, telefon: (05) 389 68 50, elektronska pošta: pp_bovec.pung@policija.si) oz. pokličejo najbližjo policijsko postajo ali pa pokličejo na znano interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.