Sumljivo

V Litiji omamili in zlorabili še eno dekle?

pk
31. 5. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V javnost je pricurljala novica, da naj bi v Litiji v razmaku samo nekaj mesecev omamili in spolno zlorabili dve dekleti. Obe naj bi bili omamljeni v istem lokalu.

profimedia
Kaj se dogaja v litijskem lokalu?

Bralka, ki se je oglasila na našem uredništvu, je to informacijo zasledila na območju Litije, kjer živi. Ob tem je izrazila skrb, da se ji vse skupaj zdi zelo sumljivo. Predvsem naj bi jo presenečalo dejstvo, da naj bi bili že dve nesrečni dekleti povezani z isto lokacijo.

Spomnimo na Lauro Poglajen, mlado dekle, Litijčanko, ki je javno spregovorila o grozoti, ki jo je preživela avgusta lani. Trdi, da je bila v Bifeju pri Justinu v Litiji omamljena z drogo za posilstvo, ki so ji jo nastavili v pijačo, nakar naj bi bila kasneje še posiljena. Dogodek je prijavila policiji. Ker v predkazenskem postopku ni bilo najdenih trdnih dokazov, da se je to res zgodilo, njen primer ni prišel do sodišča.

Osebni arhiv
Laura Poglajen bi rada dekletu pomagala, zato si želi, da jo kontaktira.

O GHB – drogi za posilstvo

GHB, ki je najpogosteje v tekoči obliki, povzroča izgubo zavesti in spomina, zato se tisti, ki so jim GHB podtaknili v pijačo, dogajanja po zaužitju ne spominjajo.

Omamili tudi njo

Samo tri mesece kasneje, novembra lani, naj bi v istem bifeju nastradalo še eno dekle. »To naj bi z zaključeno skupino prišlo na izlet v naše kraje. Menda so se ustavili na gradu Bogenšperk, potem pa naj bi šli v Bife pri Justinu. Kot sem izvedela, naj bi se dekle zelo slabo spomnilo dogodkov, ki so sledili po tem, ko je vstopilo v bar. Menda sumi, da je bila tam omamljena z drogo za posilstvo, lahko tudi zlorabljena,« nam pove naš vir.

Pri policiji smo preverili, ali se je res zgodila prijava takega dogodka, nakar nam samo na kratko potrdijo, da to drži, a bodo več informacij v zvezi s tem podali v naslednjih dneh. Povezali smo se tudi z lastnikom litijskega lokala, vodi ga Jože Sedevčič, in ga povprašali za komentar.

Profimedia
Laura je prepričana, da so ji v lokalu v pijačo nastavili GHB, drogo za posilstvo.

Kaj pravi šef

Najprej je povedal, da je to zanj čisto nova informacija. »Nobene prijave ni bilo. Če bi do tega prišlo, bi verjetno k meni prišla policija, pa se to ni zgodilo,« je komentiral. Ob tem je poudaril, da ne podpira uživanja drog ali ničesar v zvezi s tem in da ne more biti odgovoren za to, kaj ljudje počnejo v njegovem lokalu.

»Najbrž ji, tako kot meni, nihče ne verjame, kaj se ji je zgodilo.«

- Laura Poglajen

Da naj bi neko dekle v Litiji, domnevno Primorko, omamili, morda tudi spolno zlorabili, je slišala tudi Laura Poglajen. »Rada bi našla to dekle in ji pomagala. Najbrž ji, tako kot meni, nihče ne verjame, da se je zgodilo, kar se je. Upam, da se mi punca oglasi,« je izjavila.