Sopotnice iz pekla

Tri ženske mladeniča ugrabile, omamile in tri dni posiljevale

R.T.
31. 5. 2017, 18.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V Južni Afriki so tri ženske po skupni vožnji v taksiju ugrabile 23-letnika, ga odpeljale v neznano stanovanje in ga skupinsko posiljevale.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policija v Južni Afriki je na lovu za tremi posiljevalkami, ki so prejšnji petek domnevno omamile, ugrabile in v stanovanju v Pretorii tri dni posiljevale 23-letnega mladeniča.

Žrtev je svoje poznejše napadalke spoznala med vožnjo v minibusu na vzhodu Pretorie. Podrobnosti o ugrabitvi in posilstvu je za spletno mesto Broadly, ki spada pod okrilje medijske hiše Vice, potrdil tiskovni predstavnik policije Kay Makhubele. Ženske so 23-letniku domnevno najprej v telo vbrizgale neznano snov, zaradi katere je izgubil zavest, nato pa ga ugrabile.

»Dejal je, da se je zbudil v postelji v nepoznani sobi. Osumljenke so ga nato domnevno prisilile, da je zaužil energijsko pijačo, in ga več dni izmenično posiljevale,« pa je za britanski DailyMail dejala policijska načelnica Colette Weilbach. Po treh dneh naj bi ga skoraj povsem golega odvrgle na bližnjem polju, kjer je nemudoma poiskal pomoč.

»Ko so ga izpustile, je incident prijavil policiji v Pretorii, ki zadevo zdaj preiskuje. Trenutno še vedno iščejo sledi za osumljenkami,« je povedal Makhubele, ki je potrdil tudi, da žrtev svojih napadalk pred incidentom ni poznala in da zaenkrat v zvezi s tem niso prijeli še nikogar.

V Južni Afriki na področju posilstev sicer vlada prava »epidemija«. Po nekaterih ocenah je v tej državi na letni ravni zabeleženih več kot pol milijona posilstev, pri čemer je po navedbah Reesa Manna iz organizacije za moške, ki so bili žrtev spolne zlorabe, skoraj 20 odstotkov zabeleženega spolnega nasilja storjenega nad moškimi. »Žrtve moškega spola spolno zlorabo prijavijo precej redkeje kot ženske, saj jih policija ne jemlje resno,« pravi Mann.