Črna kronika

Ko sta dve morilki v isti celici

uk
14. 5. 2017, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Tanja in Teodora sta pristali v zaporu zaradi umorov, v njem pa sta si delili celico. In med njima je kmalu prišlo do krvavega spopada.

arhiv
Tanja Lakic Mahud

Tanja Lakić Mahud je v zaporu pristala zaradi umora svoje osemmesečne punčke, ki ji je vbrizgala smrtonosno dozo metadona. Tanja je sicer trdila, da je hčerko Anjo ubil neznanec, ki je splezal na njen balkon in otroku vbrizgal metadon. Teodora je bivša igralka, ki je umorila svojo mater Ljiljano in babico Ivanko.

Umora naj bi zagrešila v bistveno zmanjšani prištevnosti, saj naj bi imela psihične težave. Kljub temu se je Beograjčanka znašla v zaporu, in ne na psihiatričnem oddelku. Teodora naj bi bila odvisnica od alkohola. Obe zapornici sta že bili obsojeni, zdaj pa bo sodišče odločalo o pritožbah njunih odvetnikov. Ženskama grozi do 40 let zaporne kazni.

Po informacijah srbskih medijev sta si ženski delili celico, ki je sicer namenjena štirim osebam. V četrtek naj bi med njima prišlo do hudega spopada, a na srečo ni bilo hujših poškodb. Iz zapora v Beogradu, kjer sta obe morilki, so sporočili, da so ju zdaj ločili in da upajo, da ne bo prišlo do novih incidentov.

Prav neverjetno naključje je, da sta obe ženski morili v stanovanjih, ki sta drug od drugega oddaljeni le kilometer in pol. Umori so se zgodili v razmiku le nekaj dni, obema pa bodo sodili prav ta vikend. Kar malce nenavadno je tudi, da vse kaže, da se bo Tanja branila s prostosti, saj je včeraj sodnik ocenil, da pri njej ni nevarnosti ponovitve zločina. Izpustitev iz zapora je zahtevala tudi Teodora, a je manj verjetno, da bi ugodili tudi njej.

Za zdaj ni znano, zakaj sta se obtoženki stepli, so pa srbski mediji pisali, da naj bi bili obe precej krvavi, ko so ju odpeljali v bolnišnico.